Tüm dosya uzantılarını çalıştırabilen işletim sistemi yazmak mümkün mü?
Mesela .exe, .deb .App gibi.. Hiçbir program olmadan bu gibi dosya uzantilarini cift tiklayarak acabilecegimiz bir isletim sistemi yazilabilir mi?
.Png gibi proje uzantilari degil de ısletim sistemlerinin App uzantilari..
Tüm dosya uzantılarını çalıştırabilen işletim sistemi yazmak mümkün mü?
Mesela .exe, .deb .App gibi.. Hiçbir program olmadan bu gibi dosya uzantilarini cift tiklayarak acabilecegimiz bir isletim sistemi yazilabilir mi?
.Png gibi proje uzantilari degil de ısletim sistemlerinin App uzantilari..
Zannetmiyorum, dosya tipi desteklemek için dosya sistemini de ona göre düzenlemen gerekir. Hem Windows hem MacOS hem de Linux dosya sistemlerini destekleyebilecek bir işletim sistemi olabileceğini zannetmiyorum. Bunun yerine OS üzerinde açtığınız farklı workspace'ler üzerinde sanal makine çalıştırma olanağı veren bir OS vardı. Birinde Windows açıkken birinde Linux diğerinde BSD şeklinde kullanabiliyordun ama fazla kaynak tüketir.
Mesela *.apk uygulamalarını pc de açmak için emülatörler var. Sen işletim sistemine ayrı bir emülator yaparsan açılacaktır. Her uzantının ayrı bir programa ihtiyacı var. Bu programları yaparsan olur. (Mesela *.txt için notepad, *.png için görüntüleyici, *.apk için emülator gibi.)
Mesela tum dosya uzantilari olan bir paket yukleyici uygulama olur exe deb App APK gibi uzantilari oradan isteyen yukler 1 TB veya 10 TB olmaz en azindan boyle bir şey yapilabilir herhalde.
Olay dosya tipinde bitmiyor. Sistem çağrıları, GUI API'leri... Mesela Darwin sistemi ile macOS'un uygulamaları bile uymuyor çünkü macOS'ta Cocoa ismi verilen bir GUI API'si var. Umarım anlatabilmişimdir.