Laptopu sıfırlayacağım için tüm dosyaları harici bir HDD'ye kopyalayacağım. Ama bunu kolay yoldan nasıl yaparım? C: Diskine gelip her şeyi atmalı mıyım yoksa Windows klasörünü bırakmalı mıyım?
İşletim sistemini de taşıyacaksanız disk klonlama işlemi yapabilirsiniz ama ben şahsen tavsiye etmiyorum. Yalnızca dosyalarınızı alacaksanız sıradan bir kopyala ve yapıştır işlemi yeterli olacaktır.
EaseUS Disk Copy software is an easy-to-use disk cloning software for home user. Regardless of your operating system, this safe disk clone software can safely migrate your hard disk to another one and ensure 100% identical to the original one.
İşletim sistemini de taşıyacaksanız disk klonlama işlemi yapabilirsiniz ama ben şahsen tavsiye etmiyorum. Yalnızca dosyalarınızı alacaksanız sıradan bir kopyala ve yapıştır işlemi yeterli olacaktır.
Yerel diski komple taşımayın işinize yaramayan bir ton şey de taşınacaktır. Program Files klasöründeki uygulamaların bazıları çalışmayacaktır. Zaten özel olarak girip oradan uygulama açacağınızı düşünmüyorum. Windows klasörü zaten gereksiz olacaktır. Kullanıcılar'ı taşıyınca gizli olan data klasörlerini de almış olacaksınız. Komple olması gereksiz yani. Bilgisayarı kurcalayıp, dosyalarınızı kopyala yapıştır yöntemiyle almak iyidir. Uygulamaların kurulum dosyaları varsa onları atsanız yeterli daha sonrası için.