Tüm hesaplarım çalındı

paramana

Hectopat
Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Arkadaşlar merhaba, dün gece League of Legends oynarken birden hesabına bir başka kişi erişiyor uyarısı ile oyundan atıldım.

3 LoL hesabımın da e-mailleri ve şifreleri değiştiğine dair bildirim aldım. Ardından Outlook gelen kutumu kontrol ettiğimde bilgim dışında Instagram, Facebook, Steam gibi uygulamalarıma şifre yenileme isteği yollandığını fark ettim.

Sonra Yemeksepeti'nden bildirim geldi siparişiniz alınmıştır diye. 962TL'lik sipariş verilmiş başka şehirdeki bir adrese. Para benim kartımdan çekilmiş. Ardından Yemeksepeti hesabımı silmişler. Şu an hesabıma ulaşamıyorum.

Türk hava yolları miles&smiles hesabıma giriş yapıp orada da şifremi değiştirmişler büyük ihtimal millerimi de aldılar.

Ardından Outlook hesabımda arşivlenen klasör kısmında şöyle bir klasörle karşılaştım. Miller sanki benim hesabımdan alınıyormuş gibi birisi hesabıma girip böyle bir klasör oluşturmuş.

En son ek olarak Outlook hesabıma 20 Ocak 2025 tarihinde farlı ülkelerden giriş denemesi yapılmaya başlanmış ve o günden beri sürekli denemeler yapılmış. Ben League of Legends'ı 20 Ocakta bilgisayarıma indirmiştim.

Bu konu hakkında ne yapabilirim daha önce başına gelen var mı? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Geçmiş olsun.

Şifrelerini değistir bankana bilgi ver bilgisayarına format at bu işlemleri yapan kişilerin Türk olduğunu biliyorsun en azından bir polis karakoluna vs bilgi verebilirsin. Yemeksepeti mailindede muhtemelen kişinin adresi yazıyordur veya destek ile iletişime geçersen söylerler.

En yakın karakola şikayette bulunun bu işlerde ne kadar hızlı davranırsanız o kadar az zararla çıkarsınız uygulama kaynaklı olabilir girdiğiniz site olabilir nereden geldiğini daha sonra düşünürsünüz öncelik zararın en az şekilden kurtulmak olmalı.

Adrese kocaeli barış caddesi diye yazmış, ismim Barış. ondan dolayı sahte bir adres gibi gözüküyor. Ayrıca e posta hesabıma giriş denemelerine baktığımda 20 ocak itibari ile başlamış olması denemelerin lol'ü indirdikten sonra başladığını gösteriyor. Bir çok kişi vanguard'a güvenmediğinden bahsediyordu, acaba verilerimi o sızdırmış olabilir mi ? Öyleyse bu çok büyük bir problem.

LoL kaynaklı bir şey olması pek mümkün değil. Girdiğiniz bir site veya indirdiğiniz başka bir şeyden olmuştur. Güvenli bir cihazdan şifreleri değiştirin, bilgisayarı da formatlayın. Hesapların şifreleri aynı mıydı?

Bazı hesapların şifresi aynıydı, çoğunu değiştirip 2 faktörlü doğrulamayı açtım. İnternette sitelerde kayıtlı bütün kredi kartlarını sildim ve internet alışverişine kapattım. Telefondan olma ihtimali var mı sizce? Ayrıca Yemeksepeti üzerinden sipariş verip hesabımı sildiren birisi kart bilgilerimi tekrar kullanamaz mı ileride? Steam hesabıma bile girmeye çalışmışlar. Ayrıca Skype'dan bile sipariş oluşturmuşlar ama ödeme yöntemi falan olmadığı için iptal edilmiş, 10 senedir Skype yüklü bile değil.

Telefona bilinmeyen bir kaynaktan bir şeyler indirmediyseniz telefondan olması biraz zor. Bilgisayara bulaşan bir virüsten dolayı bunlar olduysa sadece şifre değiştirmek işe yaramayacaktır. Virüs hâlâ sistemdeyse hesaplar yine çalınabilir. Şüpheniz varsa telefonu da sıfırlayabilirsiniz. Bankayla konuşup o kartı direkt iptal ettirin. Belki hesabı silmeden önce kart bilgilerini almışlardır. Bilgisayarı formatlayın. Hesap şifrelerini de değiştirdikten sonra bir sorun kalacağını sanmıyorum. Bir de bu Yemeksepeti hesabının silinmesi hemen olmuyor. Önce pasif duruma alınıyor diye biliyorum belli bir süre sonra siliniyor (ben kullandığım zamanlarda böyleydi). O siparişlerin nereden verildiğini, hangi konumdan girildiğini Yemeksepeti görüyordur. Oradan bulunabilir belki bunu yapanlar.

Virüs taraması yapsam işe yarar mı hocam? Az önce windowsu sıfırladım. Yemeksepeti hesabım direk silinmiş valla, hesabı silme özelliği gelmiş. Bir kod veriyor yemeksepeti o kodu girince hesabın siliniyormuş, ben yine de e mail attım yemeksepetine sipariş numarasını falan verdim belki oradan geri döndürürler bilgilere ulaşıp.

Format daha garanti çözüm tabii ama bilgisayarı sıfırlamak da çok yüksek ihtimalle virüs varsa temizleyecektir. Bilgisayarı sıfırladıysanız virüs taraması sonucundan bir şey çıkacağını sanmıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…