Tüm insanlar nerede?

Ben sana bizden önceki nesil bilinçli mi dedim? İşte okumadığın bile buradan belli. Bak senin annen baban en son hangi kitabı okumuştur? Ben kendimden örnek vereyim, benim annem genelde yabancı yazarları okur, hiç de sevmem bu huyunu. Babam tarih kitapları severim diye gezer yıllardır elinde kitap görmedim. Bu da bizim ailenin bu konularda yarım olduğunu gösterir. Böyle büyüyen bir çocuktan ben en iyi yerleri kazanmasını beklemem. Fark ettiyseniz hep öğretmen çocukları çok başarılı olur. İşte en temel sebeplerinden birisi de budur bence.

Popüler kültür hakkında yazdıklarınıza değinirsek; sizin yazdıklarınız doğru ama popüler kültür çok yanlış ellerde. Mesela; TikTok'ta kalpli sigara paylaşıyorlar 16 yaşında çocuklar. TikTok'tan gören alıyor giden alıyor. Tütün ürünlerinin kullanımını azaltmak için ülkede mentollü sigaralar yasaklandı. (Tabii kaçak tüketim arttı ama.) Bayağı bir vergi zammı yapıldı ama halen sosyal medyalarda sistem bunları insanlara lanse etmeye çalışıyor. Keşke olmasa ama maalesef.
 
Umarım videoyu eleştirmek amaçlı koymuşsundur...
 

Dediğim gibi, ülkenin halkı aptal.
Z kuşağından farkı dediğiniz gibi internetin kullanıcılarına uğraşmak için ve iki siyasi kutubun seçimi kazanmak için malzeme olarak kullandığı bir hayal.
 

Forumda yasak olmasa DC'leri atıp, böyle ortam yapabilirdik de.
Kurallar el vermiyor.
 
Aynı sorun bende de var, ülke batıyor bana hala "Neden bu kadar düşünüyorsun ne gerek var" diyorlar. Çevremde ki insanların çoğunda anlayamadığım bir umursamama durumu var, ülkenin durumuyla falan hiç ilgilenmiyorlar, araştırmıyorlar ve okumuyorlar.
 

İlk dediğinize ithafen;
Siz Z kuşağı üzerinden eleştiri yaptınız, ben de size sadece Z kuşağının sorunu diye sorumu sordum. Sadece Z kuşağı üzerinden konuşmanıza rağmen okuduğumu anlamadığımı söylediğiniz için biraz kırıldım.
Annem imkanlarından dolayı pek eğitim görmediği için kitap okumayı pek seyrek yapan birisi ama babam üniversite de yüksek lisans yapmış birisi olup, eğitim veren bir insan olduğu için kitap okuyan bir insan. Bu tamamen kişinin hayatındaki durumu ve yaşadıkları belirliyor zannımca tıpkı edebiyat hocanızın size etkisi gibi.

İkinci dediklerinize katılıyorum ama sigara konusunda ebeveynlerin yaptıkları da etkiliyor, sosyal medyadan önce gerçek hayattaki çevresi etkiliyor insanı.
Sosyal medyanın etkisi de büyük tabii ki.
 
Kırdıysam özür dilerim. Tekrar okuduğumda biraz ileri gittiğimi fark ettim. Ben şimdi Z kuşağı saygısız vs. gibi tabirlere de karşıyım da demek istediğim şuydu buna ben de dahil olmak üzere tembel bir nesiliz genel olarak bunu saçma eğitim sistemindeki başarısızlık sonucu söylenen tembellik gibi düşünmeyin sadece.

Sigara konusunda da haklısınız, günde 1 paket sigara içen annem ve idman öncesi sonrası sigara içen bir futbol hocam bana sigara içme diyordu.

O görüşlerime dokunan hocamın da sıkça söylediği bir söz var "10 alimi yendim, 1 cahili yenemedim" diye. Siz de bu on alimden birisiniz. Fikirlerime saygı duyduğunuz için teşekkür ederim, iyi sosyaller.
 

İltifatınız için teşekkür ederim, bilmukabele.
Ben başka bir noktadan değinmeye çalıştım, yoksa fikirlerinizin ekseriyetine katılıyorum.
 
Technopat veya bir Discord sunucusuna girdiğim zaman pek çok kişiyi gerçek hayatta tanısam kafam uyacak tipler bu neden böyle?
Mesela @521071 gibi insanlarla tanışsam iyi anlaşacağımı düşünüyorum.
Bence çoğu kişide bu sorunu yaşıyor ve gerçek hayatta kendisi gibi olamıyor. Sanaldan tanışıp gerçek hayatta devam ettirdiğim arkadaşlıklarım dışında tam anlamıyla kafama uyan birini bulamadım bende.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…