Herkese iyi akşamlar arkadaşlar. Başlıkta belirttiğim gibi sistemimi yükselttikten sonra uygulamalar ve oyunların %90'nında yarım saat bazen 1 saat sonra sonra crash yemeye başladım. Mesela Spotify açık Opera açık ve bir oyun açık diyelim oyun biranda crash veriyor fakat diğer hiçbir şey kapanmıyor ALT+TAB yapabiliyorum. Konuyu daha önce açmıştım fakat orada yapılanlar olmadıktan sonra yeni test görüntüleriyle tekrar açıyorum. Öncelikle sistemim şu şekilde;
Amd Ryzen 5 1600 3.5GHz 12nm
Gigabyte B450M S2H
Corsair Vengeance 2*8 16GB 3000MHz
Sapphire Nitro+ RX 570 4 GB
BIOS güncelledim. Core Performance Boost kapattım. CPU Ration 3.525GHz'de bıraktım. RAM frekansını 2933MHz yaptım. Buraya da yaptığım tüm test sonuçlarını buraya bırakıyorum. Cinebench20 - Furmark - HWMonitör - 10 Dakikalık Prime95 Small FTT
Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.
XMP kapatmak yerine direk BIOS'u Default ayarlara aldım. El ile söylediğiniz değeri yaptım ve testi tekrar başlattım. Az önce tam testin burasındayken çektiğim fotonun şuan ki hali. Bunu yazarkende Test 9'a geçiyor herhangi bir yazı çıkmadı.
Başlığı okur okumaz %90 RAM'den kaynaklı diye girdim. Sonuç doğruymuş. Benim de başıma geldiği için oradan biliyorum. RAM'lerin seri adlarını kontrol edebilme şansın var mı? İkisi de aynı mı diye bir bakarsan daha netleşir olay. Seri adından kastım arkasında yazan misal benimkinde "F4-3000C15S-8GVRB" yazıyor. 2 RAM'inizin de yazılarının birebir doğru olduğunu kontrol edin. Aynı anda, aynı mağazadan mı aldığınızı da paylaşırsanız sevinirim.
Çözüm için kendi sorunumu nasıl çözdüğümü yazayım. XMP'yi kapattım ve önce kendi elimle hızı 2933'e çektim. Yine crash sorunu yaşayınca bir alt değer olan 2800'lere çektim. Hiçbir problem olmadan kullanıyorum şu an. 100 mhz de az oluversin ne yapalım Auto overclock değil manuel yapmanız lazım. Ben manuel seviyorum kardeşim. Kolay gelsin
RAM'leri dual kit halinde aldım. Tek bir corsair RAM kutusu içinde aynı mağazadan. Yani 3000MHz RAM'i aldık ama 3K olarak kullanamıcaz öyle mi.
Bu arada @MayCrasH testte herhangi bir error vermedi hala.
Yatsam sabah 8'e kadar böyle kalsa sorun olur mu?