Çözüldü Tüm SSD'ler nasıl tamamen silinir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Henss

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus Prime A520M-K
Ryzen 3 1200
8x2=16 GB Hikvision 3100 MHZ RAM
Asus Expedition RX 470 4 GB
Aerocool VX Plus 400
Toshiba 1 TB HDD
Lexar 256 GB M.2 SSD
Merhaba. Onboard Kingston ve M.2 Lexar SSD olmak üzere iki adet SSD'ye sahibim. Ancak ikisinin içini de tamamen silmek istiyorum. Nasıl yapabilirim? Böyle bir şey mümkün mü? Çok acelem var. Şimdiden teşekkür ederim.

Çözüm
USB Flash'ın var ise onu takıp disk seçme bölümünde hepsinin tüm bölümlerini silip kapatabilirsin formatlamadan.
Windows 11 yükleme USB Belleğine sahibim.
1) Bios'a girip yükleme USB'sini bootlanacak disk olarak seçin.
2) Shift + F10 kombinasyonu ile CMD'yi açın.
3) diskpart komudunu girin.
4) list disk komudunu girin.
5) Çıkan listeden sileceğiniz diski bulun.
6) select disk [istediğiniz diskin numarası] komudunu girin.
7) clean all komudunu girin.
8) Bitene kadar bekleyin.
Kaynak: How to Securely Erase an SSD or HDD Before Selling It or Your PC

@utkuymus hocam yazıda bir hata mı var?

Son düzenleme:
Yazı güzel ancak bunu Windows kurulu bir diske yapacak ise sıkıntı çıkacaktır.
Düzenleme:Benim hatam USB yerini görmemişim ancak bunu yapmak yerine disk ekranında silmek daha kolaydır ve hızlıdır.

Disk ekranındaki sil "secure erase" değil (secure erase, diskteki bütün verileri 0'larla değiştirir). Dolayısıyla veriler tam anlamıyla silinmiyor.
Yazı güzel ancak bunu Windows kurulu bir diske yapacak ise sıkıntı çıkacaktır.
Düzenleme:Benim hatam USB yerini görmemişim ancak bunu yapmak yerine disk ekranında silmek daha kolaydır ve hızlıdır.
Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim. Sorunu çözdüm. Kurulum ekranından sildim.

Disk ekranındaki sil "secure erase" değil (secure erase, diskteki bütün verileri 0'larla değiştirir). Dolayısıyla veriler tam anlamıyla silinmiyor.
Dediğiniz doğru ama diskpartta "QUICK" koymazsak çok yavaş yapıyor. 16GB belleğim yanlış hareketler sonucu RAW birimine geçti mecbur diskparttan yaptım yarım saate. Arkadaş ise sadece dosyaları silmek istiyor. Ama yazınız oldukça işe yarar ve kaliteli

İfadeler: VIN

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…