Hocam birleşme değil direkt olarak millet kavramı kalkacak. Yunan Arap Türk filan olamayacak. Direkt İnsan olacak.
Ki eğer milliyetcilik mantıklı bir şey olsaydı bu gün Kürdistan’ın kurulmasına karşı olmazdınız. Kendiniz bağımsız olunca iyi ama Kürtler bağamsız olunca neden kötü oluyor.
İşte o yüzden Milliyetçilik saçmadır.
İstediğin insanı istediğin kadar mankurtlaştır, o insanlardan biri elbet bir gün aklını kullanıp isyan edecek, mevcut düzene karşı gelecektir. Orta Çağ en baştan yaşanır.
Bunlar ülkelerin yatırımları ile alakalı biz bu tarz şeylere çok yatırım yapmıyoruz ama en geç bana göre 30 yıl sonra Japonya artık böyle olmaya yaklaşır. Birleşme yapmadan.
Aynen öyle hocam ben mesela rum ile araplarla birleşmek istemem o bizimle istemez alman Amerikan'la istemez Rus fransızla istemez bu olay böyle böyle gider.