Tümör marker kan tahlili nasıl?

Makaleler
54
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
PC: Intel Core i5-12400F | ASUS Dual RX 6600 | ASUS Prime H610M-K D4 | XPG Gammix D30 2x8 RAM | WD SN570 500GB | FSP Hydro K Pro 500W 80+ | Vento VG10F

GIGABYTE G24F-2 | Logitech G213 Prodigy | ATK A9 Dragonfly | QP Honeycomb Mousepad | Windows 11 24H2.
Meslek
Öğrenci
Testis kanseri için kan tahlili verdim, ertesi gün sonuçlar böyle çıktı. Nasıl?

@go ask alice @QuaJiHuan

Hocam 2 yıldır var yumru testiste. 38 derece altı ama alnımı ellediğim hep genellikle hep ateş hissediyorum ama en fazla 17,7 çıktı.
2 yıldır vücudunda kanser olup yaşaman veya yaşasan bile bu kadar düzgün yaşaman pek olası değil. Çok büyük ihtimalle kanser falan yok. Ayrıca ateşin de yok, sınırda sadece. Aşırı sıcaklardan dolayı normal. Hatta bende de 37 küsür sıcaklık çıkıyor. Adana tarafı daha da sıcak zaten. Dokunduğunuzda sıcak hissetmeniz psikolojik.

Gluten hassasiyeti, ıbs veya farklı bir rahatsızlık olabilir. Doktorla konuştunuz mu?

Hocam daha hastalık belli olmadı çünkü ultrason çekilmesine tarih verdi. Doktor kan tahlillerine de tam bakamadı çünkü çıkması üzün sürdü ve Osmaniye'ye geri döndük bundan dolayı. Dediğiniz hastalıkların belirtileri bana uyuyor, ancak kolon kanserinin de belirtileri uyuyor. Yine de hastaların %90'ını kırk yaş ve üzerindeymiş. Bundan dolayı düşük ihtimal. Aynı şey mide kanseri için de geçerli %90 olmasa da daha az. Diyelim kolon ve mide kanser yok, testiste de yok, e bu neden kronik yorgunluk, kilo kaybı ancak 2 sene içerisinde? Geçmeyen 38 derece altı alnımda hissedilebilen ateş.

Bir de lösemi belirtilerine baktım, dalak şişmesi diyor. Dalak şişmesi olunca da haliylen göbeğin sol tarafında şişlik oluyor. Bende de tam solda oluyor. Ama wbc çok yüksek çıkardı diyenler de var. Yani doktor bir şey demeden bir sürü hastalık birbirine bağlanıyor.
Lösemi belirtisi.

Benim belirtiler;

Ateş var 38 derece altı hep. Burun kanaması yok. Diş eti kanaması var, ancak yumuşak fırçalama ile yok. Cilt altı kanaması yok. Ciltte çürük yok. Kilo kaybı var. Terleme ise vantilatör olmadan var. Dalak şişmesi emin değilim, ancak karnımın sol tarafında şişlik hissi var. Lenf düğümü ise sanki koltuk altımda ya şişlik var ya da bir hassaslık, dokununca ağrıyor ancak koltuk altının ortası değil, sağ tarafı. Bir de boynum sert gibi. Halsizlik var, baş ağrısı yok, deride kızarık yok, saç dökülmesi yok. Ne diyorsunuz?

Evet 2 yıl uzun bir süre. Hatta ergenlikte de çıkmış olabilir yumru. Belki de yumru varikoselden dolayıdır, gözle görülür varikosel var.

Ama şunu söyleyebilirim sol testis elleyince testis iken, sağ testis daha yumuşak ve solucan gibi hissiyat.

Son düzenleme:

Bu kanser değil, genel sorunların muayene olmanı tavsiye ederim. Ayrıca hastalığı çok ciddiye de alma psikolojiyi bozar. Polikliniklere görünün derim.

Bu kanser değil, genel sorunların muayene olmanı tavsiye ederim. Ayrıca hastalığı çok ciddiye de alma psikolojiyi bozar. Polikliniklere görünün derim.

Şu neredeyse her şeyden virüs bulaşır mı gibiciler oldum hastalık konusunda ama ne aratsam belirtiler uyuyordu bundan şüphe duydum.

@Prime777 Hocam oradaki semptomları karşılamanız kanser olduğunuzu kesin olarak göstermez çünkü birçok hastalık aynı semptomlarda ortaya çıkıyor. Bu semptomların bazıları bende de var diş eti kanaması cart curt ama hiç dertli değilim. Halsizlik ve sıcak hissi psikolojik veya aşırı sıcaklardan ötürü. Bu arada kilo kaybı diyorsunuz da 2 yılda 23 kilo vermişsiniz ve gayet normal. Ergenlikte kilo alımı/verimi olabilir. Ortaokulda (yani ergenlikten önce) tombiğin tekiydim ama zargana sayılırım şu an. "Kilo kaybı" dediğimiz semptom birkaç haftada/ayda/günde 10 - 20 kilo falan vermek. 2 senede 23 kilo vermenin özellikle de bu yaşta vermenin bir sakıncası yok. Sadece ergenlikle alakalı da değil, insanın dengesi değişebilir. 30'lu yaşlarda bile olabilir bu. Kusura bakmayın ama biraz da belirtiler uysun diye uğraşıyorsunuz.

@Prime777 Halsizlik, ağrı, ishal gibi belirtiler yüzlerce hastalıkta görülebilen belirtiler. O yüzden ben kanserim diyip kendinizi yıpratmayın. Belirtilerinizi de sürekli internetten araştırıp kendinize teşhis koymaya çalışmayın. İnternetteki hastalık bilgileri teoriktir. En doğrusu doktor muayenesinden geçmektir.

Hocam sizin IBS var miydi? Az once baktim benim Gaita incelmis, tam kalem gibi degil ama cok yakin. Kalin yerine orta incelikte gibi. Sizde de boyle oluyor muydu tedavi olmadan once?

Hocam sizin IBS var miydi? Az once baktim benim Gaita incelmis, tam kalem gibi degil ama cok yakin. Kalin yerine orta incelikte gibi. Sizde de boyle oluyor muydu tedavi olmadan once?
Var. Bazen karnı ağrıları, ishal falan oluyor. Sindirim sistemindeki birçok ciddi hastalık gaitada kan olmasıyla belirti gösteriyor ve sizde yok. Gayet iyisiniz. IBS veya gluten hassasiyeti olabilir. Gaitanın şekliyle hastalıkların bağlantılı olduğunu pek sanmıyorum.

Hocam gluten hassasiyeti yani colyak, sanirsam degilim. Endomisyum negatif cikmis. Ama kolonoskopi daha net belirliyormus colyagi eger cocuk hastaliklari doktoru sevk ederse Gastro'ya. O zaman dediginiz gibi IBS olabilir. IBS'de de tuvalet yapilmasina ragmen bagırsak doluluk hissi oluyormus, bende de var. Ama bu tuvalet yapilmasina ragmen doluluk hissi yoktu en yakin 2 hafta once bile, yani 2 yildan beridir de ishal, kabiz vardi ama o yoktu. Bagirsak dolu olmadigini tuvaletimi yaptığımda hissedebiliyordum. Belki IBS ilerlediginden olmustur bilemiyorum.

Size nasil bir tedavi yaptilar hocam?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…