Türk Polis Teşkilatı Güçlendirme Vakfı gerçek mi?

Makaleler
2
Arkadaşlar bu vakıf hakkında ne biliyorsunuz, internetten fazla bir bilgi bulamadım, buraya yanlışlıkla bir bağış yaptım. Normalde bir bağış yapacaksam, kurumların kendisine yaparım, genelde vakıflar bana sahtekarlık yapıyormuş gibi geliyor. Yaptığım para fazla yüksek bir meblağ değil geri almasam da olur, sizce bu vakıf gerçekten polislere yardım ediyor mu? Yoksa uğraşıp paramı geri almalı mıyım?

Ehliyet alırken de bu vakfa zorunlu olarak cüzzi bir miktar bağış yapmak gerekiyor. Devlet bunu zorunlu tuttuğuna göre vakfın dolandırıcı vs. olma ihtimali olduğunu sanmıyorum.

Buradan Web sitelerinde bulunan Kurumsal sayfasında bulunan resmi açıklamaları bulabilirsin.

Siteden Alıntı: 74 Kurucu üye tarafından 22.05.1975 tarihinde düzenlenen senet ile kurulmuş ve bu kuruluşu, 28.05.1975 tarihinde Ankara Asliye 4. Hukuk Mahkemesince tescil edilmiştir.

03.04.1981 tarih ve 17299 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 3201 sayılı Emniyet Teşkilatı Kanunu’nun bazı maddelerinde değişiklik yapılması ve bu kanuna geçici madde eklenmesi hakkındaki kanunun Geçici 15.Maddesiyle faaliyetine devam etmektedir. - Daha fazlasına Vakfın Web Sitesi üzerinden bakabilirsin.

İçini rahatlatmak için ekleyeyim:
Domain'ler hakkında bilgin varsa, .com.tr, org.tr, .edu.tr gibi "tr" uzantısına 2 şekilde sahip olunabiliyor. Eğer şahsi bir Web sayfası açacak isen, Nüfuz Cüzdanın ile birlikte Domain firmasından .Tr uzantısını tahsil edebiliyorsun ancak kuracağın Web sitesi Ticari, Firma/Şirkete bağlı, Kurumsal, Resmi bir Web sitesi olacaksa bunun için bazı evraklar gerekiyor. Açacağın firma türüne göre sadece bazılarını vermek gerekiyor.
  • Faaliyet Belgesi
  • Ticari Sicil Belgesi
  • Türkiye Ticari Sicil Gazetesi’nde yayınlanmış olan ticari ünvanın belgeleri
  • Oda Sicil Kayıt Belgesi
  • Marka Başvuru Belgesi
  • Marka Tescil Belgesi
  • Esnaf veya Sanatkarlar Odasından Sicil Tasdiknamesi
Vakfın "Kurumsal" sayfasında ki resmi açıklamaya göre; Kanunla Kurulmuş Vakıf Statüsüne girmektedir.
Mahkeme kararıyla kabul edildiği için daha çok Resmi bir Vakıf yani Resmi Kurum da diyebiliriz.

Son düzenleme:
Hiç bir vakıf ben dolandırıcıyım demez, devlet destekli olsun veya olmasın.

Katılıyorum, dolandırıcı olan kimse demez. Ülkemizde Vakıf adı altında özellikle de Dini vakıflarda paraların hunharca ezildiği kötü bir gerçek, ben yaklaşık 1 sene kadar büyük bir cemaate bağlı Dini bir Vakıfta Çağrı Merkezi işi yaptım, orada ki insanlarla çok fazla vakit geçirdim dışarıdan göründüğü gibi değil, kesinlikle isim vermiyorum, Çalıştığım Vakıf 800 kadar talebeye ev sahipliği yaparak 2000 kişilik aş evinde her gün insanlara yemek çıkartıp hem dini hem de fen ilimleri öğretiyordu. Savaş mağduru ailesiz çocuklara da yer vardı ama bazı cemaatlerin vakıfları var ki; Öğretmeninden tut Öğrencisine kadar altında son model aramalarla geziyorlar ve gördüğüm kadarıyla İlim öğrettikleri de yok, dışarıdan o kadar toz pembe duruyor ki yapılan reklamlar ve afişler çok profesyonel bir şekilde hazırlanıyor ama gel gör içlerinde olunca karanlık taraflarını da görüyorsun. Bu yüzden bağış yapmadan önce yapılan yardımların nerelere kullanıldığını bilmek, ne kadar resmi olduğunu bilmek lazım. Çok büyük olmaları veya çok nüfuzlu olmaları hiçbir şey ifade etmiyor. Senin, Benim ömür boyunca çalışarak kazanamayacağımız paraları (Çanta Çanta) bağış yapan kodaman insanlarımız var. Ve bu paraları hunharca ezen insanlar da var.

Daha neler neler var, eski el yazmalarından tut başka şeylerin ticaretine kadar, sadece 1 sene aralarında çalış kimin iyi kimin kötü olduğu ortaya çıkıyor, kötü dediklerin iyi iyi dediklerin kötü oluyor.

Biraz baktım gözüm tutmadı, mesela ehliyet alınca bu vakıf para yatırmak mecburi tutuluyor, ben zorla vakıf adına para yatırmak zorunda mıyım? Böyle saçmalık mı olur iletişimden aradım geri iade istedim pazartesi iade yapacaklarmış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…