Türk Scratch neden eskisi gibi değil?

Sadece_Alper

Picopat
Daha fazla  
Meslek
Yazılım alanında çalışıyorum
Scratch'e 2020-2021 zamanlarında korona döneminde başlamıştım orada baya iyi bir samimimi ortam vardı türklerin projeleri yabancılar tarafından ilgi görüyor vesaire ama 2022'den sonra bir şey oldu sanki oradaki o mükemmel ortam yıkılmaya başladı resmen.

Eskiden projeler altına yazılan yorumlar, verilen yapıcı eleştiriler ve beğeniler kullanıcıları motive ederken, şimdi çoğu proje ilgisizlik içinde kayboluyor.

Bu platforma yıllarını vermiş biri olarak, bugün yaşanan durumun sebebi sizce nedir Scratch neden eskisi gibi değil?

Scratch'e 2020-2021 zamanlarında korona döneminde başlamıştım orada bayağı iyi bir samimimi ortam vardı türklerin projeleri yabancılar tarafından ilgi görüyor vesaire ama 2022'den sonra bir şey oldu sanki oradaki o mükemmel ortam yıkılmaya başladı resmen.

Eskiden projeler altına yazılan yorumlar, verilen yapıcı eleştiriler ve beğeniler kullanıcıları motive ederken, şimdi çoğu proje ilgisizlik içinde kayboluyor.

Bu platforma yıllarını vermiş biri olarak, bugün yaşanan durumun sebebi sizce nedir Scratch neden eskisi gibi değil?

Biz okulda halen ders alıyoruz ama pandemi dönemi bittikten sonra yavaş yavaş çöktü. Nedeni ise basit bir yazılım olması olabilir (kolaylık açısından)

Biz okulda halen ders alıyoruz ama pandemi dönemi bittikten sonra yavaş yavaş çöktü. Nedeni ise basit bir yazılım olması olabilir (kolaylık açısından)

5-10 yıl boyunca trsc güzel durumdaydı da şimdi mi oldu illaki bir sebebi vardır 2020'de trendlerde en az 10 Türk vardı şimdi en fazla 5 o da nadiren Osmanlı gibi çöktü.

Çok saçma. Google hesabı açmak isteseniz bile o seçenek karşınıza çıkacaktır. Yazık olmuş o zaman.

Öyle. Artık onun yerine pictoblox, mBlock gibi alternatifler üzerinden blok tabanlı programlama gösteriliyor. Ben yine Scratch'den devam ediyorum VPN kurdum tüm bilgisayarlara.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı