Türk Telekom 16 Mbps internette en fazla 5 Mbps hız alıyorum

• Konuyu başlatan 326782
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 18
  • Görüntüleme 3.471

326782

Kilopat
Zamanın Tanığı
Makaleler
7
Selamlar, 1-2 gün önce 16 Mbps internet aldık (türktelekom). Bilgisayara Ethernet kablosu ile bağlamıştım ancak nedenini bilmediğim bir şekilde bilgisayarın interneti birkaç saatte bir kesiliyordu, ben de bilgisayarı yeniden başlatıyordum. Artık bu durumdan bıktığım için adaptör ile bağlanmaya başladım. Neyse, asıl konumuza dönelim, şu ana kadar internette maksimum 8 Mbps gördüm, o da 1 saniyeliğine falan. Müşteri hizmetlerini arayınca "pandemiden dolayı bu sorunla çok karşılaşıyoruz, eğer 1 gün içerisinde geçmezse geri arayın." Dediler. Bu hızlar normal mi?
Not: Ethernet kablosuyla da aynı hızı alıyorum.
Şu anki hız:

resim_2021-01-08_143225.png

2021-01-08_14-34-01.png

Altyapınız destekliyor mu? Ben de Türk Telekom kullanıyorum ve 32 Mbps destekliyor 3-4 cihazda kullanımda 27 civarı alabiliyorum. Fiber desteği bulunmuyorsa alamazsınız.

Selamlar, 1-2 gün önce 16 Mbps internet aldık (türktelekom). Bilgisayara Ethernet kablosu ile bağlamıştım ancak nedenini bilmediğim bir şekilde bilgisayarın interneti birkaç saatte bir kesiliyordu, ben de bilgisayarı yeniden başlatıyordum. Artık bu durumdan bıktığım için adaptör ile bağlanmaya başladım. Neyse, asıl konumuza dönelim, şu ana kadar internette maksimum 8 Mbps gördüm, o da 1 saniyeliğine falan. Müşteri hizmetlerini arayınca "pandemiden dolayı bu sorunla çok karşılaşıyoruz, eğer 1 gün içerisinde geçmezse geri arayın." Dediler. Bu hızlar normal mi?
Not: Ethernet kablosuyla da aynı hızı alıyorum.
Şu anki hız:

Eki Görüntüle 824117

Eki Görüntüle 824123

Modem güncellemesi oluyor bazen Türk Telekom'u arayıp sorun bende de aynı sıkıntı vardı modemi güncelledikten sonra düzeldi.

Kuvvetle muhtemel pandemiyle alakası yok bu durumun. Bundan 1.5 sene önce aynı şekil 16Mbps hızında Türk Telekom kullanıyordum. Aynı senin gibi ay başında Max 8-9 Mbps hız alıyorken AKN'nin de dolmasıyla bu hız 3'lere düşüyordu. Ne kadar arayıp söylesem de hiçbir zaman 15-16 Mbps hızı görmedim. Söyledikleri şey ise altyapımın yetersiz olduğuydu.

Nihayetinde TurkNet'e geçiş yaptım. 35Mbps hızında net bağlattım ve en kötü 31-32 Mbps hız alıyorum ve AKN falanda yok. Altyapım yetersiz ise Türknet nasıl verebiliyor bu hızları? Aşırı memnunum Türk Telekom'dan sonra.​

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı