Türk Telekom 2 ay sonra taahhüt bittikten sonra 1 ay kullanmak

kashmar122

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
12 Nisanda internet aboneliğim sona eriyor. 24 MB internete her ay 110 TL ödüyorum. Daha önce 3 yıl aboneliğim vardı. Bu abonelikle birlikte 5 yıl olacak. Yeni abone birisiyle kısaca aynı fiyat ödüyorum. Hiç indirim yapmadılar. Benim ne yapmam gerekiyor? Mesela taahhütüm bittikten sonra bir ay kullansam aynı fatura mı öderim yoksa farklı fatura mı öderim? Bu arada beni bayağı bir aradılar ama telefonları açmadım.

Taahhütsüz fiyatlardan ödersiniz yüksek ihtimal, bu da çarpı iki, üç olabilir. Arayıp tam bilgi almanız iyi olacaktır. Ek olarak bu kadar kasmayın başka ISS firmalarına geçebilirsiniz.

Ben bir kaç yerde aynı fiyat üzerinden devam ediyorsun istediğin zaman da iptal ediyorsun diye duydum.

Tavsiyem taahhüt yenilemeden taahhütsüz iss'leri denemen. Eğer performans alamazsan iptal edebilirsin. Mesela Turk.net kullanıyorum ve memnunum ve oldukça uygun fiyatı hıza göre. İstersenin Millenicom ve Netspeed gibi iss'lere de bakabilirsiniz.
Taahhüt bittiğinde taahhütsüz fiyattan devam edersiniz ve bu oldukça yüksek rakamlar oluyor.

Taahütün bitince yeni taahhüt yapmadan kullanamazsınız. Seni son güne kadar arayacaklar. Taahütünün son bir haftasına kadar fiyatlardan memnun olmadığını ve başka operatöre geçeceğini bu konuda kararlı olduğunu söyle. Gittikçe fiyat düşecek. Ben 90 liralık paketi 45 liraya kullanıyorum (mobil)

Büyük ihtimal fazla para ödersiniz, başka firmalara geçmek istersenizde ya müşteri hizmetlerinden ya da sitelerinden altyapı sorgulayın, en iyi hızı veren firmaya geçin.

Aynı faturayı ödeyeceğinizi sanmıyorum. Taahhüt yaparken onlara göre indirim ama normal fiyattan satıyorlar. Daha sonra müşteri bize bağlı kalsın diye fahiş fiyata geçirip, tekrar taahhüt yapmaya zorluyorlar. Taahhütlü fiyatları bile sundukları hıza göre aşırı yüksek.
Size küçük firmalardan birine geçmenizi öneririm. Geçiş yaparken İnterneti kapattırmanıza gerek yok. Başvuru formuna ek olarak bir tane daha form dolduruyorsunuz. Taahhüt bitince firma sizin yerinize aktarma işlemlerini yapıyor. İnternet bağlantınız kesiliyor, 1-2 saat içinde diğer firma kullanıcı adı ve şifreyi yolluyor ve geçiş yapmış oluyorsunuz.

Eğer geçiş yapmadan kapatırsanız Türk Telekom portu direkt başkasına ayarlayabiliyor. Ya da yeni açılış işleminde sizden kurulum, port açma gibi şeyler ile 200 ₺ civarına yakın ücretler alabiliyorlar.

Ben kendim Netspeed kullanıyorum. Geçiş yaparken sadece şu iki formu doldurup yolladım. Geriye kalan her şeyi onlar hallettiler. Bir de Türk Telekom ait modemi iade istediler. Zaten daha önceden o modemle sorun yaşayıp elden çıkarmıştım. Kendime ait modem kullanıyordum.

Diğer firmaları bilmiyorum. Ama büyük ihtimalle onlarda da bu formdan vardır. Bireysel işletmeci değişiklik formu senin adına onların aktarma işlemini yapmasını sağlıyor.

Arkadaşlar bulunduğum ilin mahallesinde fiber yok en fazla 35 mb veriyor. Yeni alt yapı fiber geldi kutuya ama benim mahahllede halen telefon kabloları var yağmurda vs kesilmeler neyse uzatmayım bu hız bana yetiyor. 110 TL bana yüksek geliyor. Önceden beri hep bu firmayı kullandım ama bir faydasını göremedim. Kullandığım zamanlarda pek sorun da yaşamadım açıkçası. Ama diğer firmaların teknik ekibi vs kararsız kaldım.
Öyle yapacağım.

Son güne kadar TT’den vazgeçmiş gibi yap. Bunca yıllık müşteriyim bu fiyatlar ile hizmet alıyorum. Farklı operatöre geçeceğim. Beni aramayın gibi cümleler kurun taahütün son günlerine kadar emin olun sizi hep arayacaklar ve ilk başta başka tarife yok vb deyip en sonunda fiyatları aşağı çekecekler

Çok sağol. Kredi kartı aidatını da aynı şekilde sildirmiştim. Dediğin şekilde yapacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…