Türk Telekom Akşamları İnternetin Yavaşlaması

ExplosiveTecho

Hectopat
Yer
İzmir/Konak
Daha fazla  
Merhaba.
Benim İnternetim özellikle akşam ve geç saatlerde çok fazla kasıyor ve Ping çok fazla yükseliyor.
Ben bir şey fark ettim, oturduğum yerde her bir sokakta bir tane kutu var o kutudan kablolar çatılar aracılığıyla binalara giriyor ve hiçbir şekilde hiçbir apartmanda yan apartmandakiler gibi Telekom kutusu yok. Direkt o kutudan modeme bağlanıyor ama yan mahallelerde her bir apartmanda bir tane kutu var ve onlarda böyle bir problem yok, bu kutu meselesiyle alakası var mı bu yavaşlamanın?

Son düzenleyen: Moderatör:
Akşamları bölgenizde yoğunluk olabililir. Eğer gündüzleri stabilse fiziksel altyapınızda sorun yoktur.

Ayrıca Türk Telekom yurtdışı Peering noktalarında çalışma yapıyor. Sırayla her bölge birkaç gün kan ağlıyor. Bu da olabilir sorun. Yurtiçi pingleriniz normal mi?

Sadece akşamları internet yavaşlıyor ve her site yavaşlıyor yurtiçi ve yurtdışı ama benim merak ettiğim diğer mahallelerde böyle bişi yok.

4 tane speedtest sonucu atın buraya. İstediğim şu;

İstanbul ve Frankfurt sunucularına bir tane gündüz, bir tane de yavaşlıyor dediğiniz saatte test yapıp buraya koyun bakalım.
Tabiki :
Bunlar Akşam saati speedtest sonuçları saat 20.00 22.00 arasi böyle oluyor

Bunlar ise sabah saat 10.00 ile 12.00 arası olan hızın sonucu:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…