Türk Telekom Alt Yapı Sorunu

Max_Payne

Kilopat
Makaleler
4
Yer
Gürcistan - Rusya sınırı
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaslar herkese iyi gunler. Onceden Ttnet adsl kullanıyordum hızım en fazla 1.75 mpbs idi daha fazlasını hattımız desteklemiyordu. Ve sık sık kopma sorunu yaşıyordum. Sözleşme bittiğinde hemen kapattırdım. Yaklaşık 40 gün sonra Turkcell Superonline'ndan aradılar. Bize özel kampanyaları olduğunu söylediler. Üstelik aynı alt yapı olmasına rağmen fiyat daha ucuzdu. Kabul ettik ADSL interneti bağlattık. Hızımız artık 3.20 mbps ye kadar çıkıyor ama gene internet kopuyordu. Üstelik SNR değeri 6.0 ve hat zayıflaması 49'a 31 di. Yetkili servisi aradık baya bi sıkıştırdıktan sonra hattımızın sinyal değerlerini söylediler. Santralden 60 db güçle gelen sinyalin bizim apartmanımıza gelen ankastre kutusuna girdiğinde sinyalin 3.5 db'le kadar düştüğünü söylediler. Elektrikçi çağırıp baktırdık adam ankastre kutusuna gelen kabloyu söktü biraz kurcaladı sonra hatta bişey yok deyip 20 TL aldı. Baya bi canım sıkıldı. Bu sefer kendi işimizi kendimiz gördük. Ankstre kutusuna santralden gelen kabloyu direk modeme bağladık hat değerlerinde gene bi değişme olmadı. Yetkili servisin bizi geçiştirmek için yalan söylediğini anladık. Yetkili servisi arayıp gene sıkıştırdık. Bu sefer Santralimizin bu kadar hızı destelediğini söylediler. Hattımızın hangi santrale bağlı olduğunu öğrendikten sonra Türk Telekomun internetten santral listesini indirdim ve bizim santralimizin evimize 4,5 km uzaklıkta olduğunu ama evimizin 1 km yukarısında santral olduğunu öğrendim. Santral taşıma işlemi için Türk Telekom a başvurduğumda ordaki yetkili santrali taşıyınca gene aynı sorunun devam edeceğini söyledi. Çünkü bizim eve gelen hat kabloları ileriye dönüklü hat kablosu olmadığı için çok düşük kaliteye sebep oluyormuş. Ne yapmamız lazım yardım edin. İmza toplayıp türk telekoma hat kablolarının değişmesi için dilekçe versek yardım ederlermi?

Konuyla ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim. Konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim. Konu biraz uzun olduğu için kusura bakmayın.

Beklemekten başka çareniz yok. Beyoğlu Telekom'a gitmiş ve dilekçe verebilir miyiz diye sormuştum. Hem dilekçe veremiyor hem de versek bile bir şeyi değiştiremiyormuşuz. Yapmanız gereken kutuların değişmesini beklemek. 2014 içinde değişecektir HAES projesi kapsamında.

Superonline Türk Teleokm altyapsını kullanıyor. Umarım tahhüt yapmadınız...

Hayır Tahhüt yapmadık. Ben Türkcell Superonline kendi santrallerini kurmuş diye duydum. Hatta hız testi yaptığımda server in ismi ya Tellcom oluyor yada Superonline. HAES projesi nedir biraz açıklar mısınız ?

Merhabe Emrecambolat kardeşim santral listesini reden bulduğunu açıklayabilirmisin lütfen uğraşlarıma rağmen bulamadımda?

Şimdi sizi oyalama gibi bir durum veya kandırma değil ama bu şekilde paylaşılıyor TT tarafından. Yani kök neden TT maalesef. Çalıştığım firmayı savunmak için değil de bize de iş yükü TT'nin süreçleri. Aboneler kadar biz de mağduruz emin olabilirsiniz

Hangi siteden nasıl buldum bilmiyorum ama tesadüfen google de bir sayfaya girmek için tıkladığımda direk pdf indirme bağlantısı yollandı bende indirdim. Bütün şehirlerdeki santral isimleri var buyur link: Dosya.tc - Ücretsiz, Hızlı ve Kolay Dosya Paylaşımı

Mesajına geç cevap verdiğim için özür dilerim uzun süredir foruma girmedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…