Türk Telekom altyapı getirme süreci nasıl işler?

Makaleler
3
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart: Gigabyte B450M S2H Ekran Kartı: GTX 1660 SUPER 6 GB, İşlemci: Ryzen 3 1200, Ram: 2x8 Gskill RipjawsV 3200 MHZ Ram, 1 TB HDD, 128 GB WD GREEN SSD
Daha önce VDSL altyapısı olan bir binaydı. Yıkılıp yeniden yapıldı. Şu an 28 daire var binada, 50 metre ötede de fiber kutusu gelmiş arkadaki ev için. Telekom 1-2 ay içinde altyapı gelir gibi bir şey dedi ama fiber mi yoksa VDSL mi onu tam çözemedim. Şu andan itibaren ne yapmak gerekiyor?

Daha önce VDSL altyapısı olan bir binaydı. Yıkılıp yeniden yapıldı. Şu an 28 daire var binada, 50 metre ötede de fiber kutusu gelmiş arkadaki ev için. Telekom 1-2 ay içinde altyapı gelir gibi bir şey dedi ama fiber mi yoksa VDSL mi onu tam çözemedim. Şu andan itibaren ne yapmak gerekiyor?

Merhaba, diğer binaya fiber geldiyse mahallenizde fiber var demektir bu, yeni yapılan binaya FTTH fiber altyapı bağlanacaktır. Sizde bu süreci hızlandırmak için en yakın Telekom müdürlüğüne dilekçe verebilirsiniz.

Merhaba, diğer binaya fiber geldiyse mahallenizde fiber var demektir bu, yeni yapılan binaya FTTH fiber altyapı bağlanacaktır. Sizde bu süreci hızlandırmak için en yakın Telekom müdürlüğüne dilekçe verebilirsiniz.
180 gün içinde diyorlar. Altyapı çalışmaları sürüyormuş, ön nakil başvurusu da alınmış. Tahminen ne olur şimdi?

180 içinde sorununuz çözülür. Size tahmini bir süre vermem mümkün değildir. Süre, Telekom müdürlüğündeki çalışanlara bağlıdır.

Türk Telekom adreste altyapı planı olmadığını, minimum 3 yılda geleceğini ama 15 kişi başvuru yaparsak 3 ayda getireceklerini söyledi :D

Şu anda binanızda güncel olarak herhangi bir altyapı yok doğru mu anladım?
Bilmiyorum ki hocam. Evin içinde VDSL kabloları falan var.
Mangırla işler kanka. Bascan parayı, getirtcen altyapıyı. Parasını verdikten sonra köye bile fiber bağlatırsın.
Merkeze de çok yakın bir yer burası. Nasıl böyle bir şey yapabiliyorlar benim aklım almıyor. 3 yıl diyor adam :D

Bilmiyorum ki hocam. Evin içinde VDSL kabloları falan var.

Merkeze de çok yakın bir yer burası. Nasıl böyle bir şey yapabiliyorlar benim aklım almıyor. 3 yıl diyor adam :D
İşte onu kepçeyle kazması var. Altyapı çekmesi var, kablo maliyeti var. Uğraşmak istemiyorlar. Ama büyük firma olsan parayı bassan, 1000 mbit fiber bağlatırsın. Bizim Burdur'da merkezde, şehrin göbeğinde hiçbir yerde 1000 mbit fiber yok fakat şehirden 100 kilometre uzakta dağın başında adam fabrika kurmuş, basmış parasını 1000 mbit fiber alıyormuş. Bizzat Türk Telekom saha görevlisi söyledi bana bunu. Altyapı yok falan hikayeymiş yani. Parasını basınca altyapı oluyormuş.

İşte onu kepçeyle kazması var. Altyapı çekmesi var, kablo maliyeti var. Uğraşmak istemiyorlar. Ama büyük firma olsan parayı bassan, 1000 mbit fiber bağlatırsın. Bizim Burdur'da merkezde, şehrin göbeğinde hiçbir yerde 1000 mbit fiber yok fakat şehirden 100 kilometre uzakta dağın başında adam fabrika kurmuş, basmış parasını 1000 mbit fiber alıyormuş. Bizzat Türk Telekom saha görevlisi söyledi bana bunu. Altyapı yok falan hikayeymiş yani. Parasını basınca altyapı oluyormuş.
Dört yanında altyapı var binanın. 50 metre ötede fiber kutusu var hocam. Bu da mı çok uğraştırıcı bir şey onu anlamadım. 15-16 kişi gördükleri an yapışacaklar buraya bence garanti görmüyorlar şu an sanki.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı