Türk Telekom Altyapı Sorunu ve 2025 Projesi İçin Ön Başvuru Talebi

mahallede herkese vdsl var dilekçeyide alta ekledim

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-01-06 195313.png
    72,1 KB · Görüntüleme: 80
mahallede herkese vdsl var dilekçeyide alta ekledim
Tamam hocam mahallede herkeste VDSL olabilir ona bir şey demiyorum ki. Siz talebinizi fiber yönünde yapsaymışsınız keşke dedim sadece.

Dilekçeyi neden eklediniz onu anlamadım da yorumlamamı istiyorsanız yorumlayayım:
Bence lafı çok uzatmaya gerek yok. Dilekçe resmi bir evrak olduğu için talep edilen şey kısa ve öz bir şekilde anlatılıp bitirilmelidir. O yüzden yeni saha dolabının mesafesini, bu mesafeden dolayı maliyetin düşük çıkacağını, dijital çağda internetin ihtiyaç olduğunu vs. yazmasanız da olurdu. Yani kısaca VDSL altyapı talep ediyoruz diyerek bitirebilirdiniz. Bu haliyle hiç dikkate alınmaz demiyorum ama daha ciddi ve kısa öz bir dilekçe verilebilirdi onu söylüyorum.
Ama neyse olan olmuş zaten. Bundan sonra önümüzdeki süreçte nasıl hareket edeceğinize bakarsınız artık.

Hocam dilekçeyi vermedim şu anda elimde kısa ve öz daha etkili olur diyorsanız eğer tekrardan hazırlayabilirim zaten dilekçeyi ChatGPT'ye hazırlatmıştım kendim hazırlasam 2 3 satır bir şey yazacaktım ama dedim kısa olursa belki kale almazlar o yüzden uzun olsun dedim.

Ha ben önceki sayfalardaki mesajınızı okurken dilekçeyi verdim şeklinde yanlış anlamışım hocam pardon.
Vermediyseniz tamamdır sorun yok. Daha kısa ve öz bir şey hazırlayabilirsiniz bence. Hem zaten bu konuda da ChatGPT'ye gitmeye gerek yok diye düşünüyorum. Hep yapay zeka yapay zeka nereye kadar, biraz da doğal zekamızı kullanmamız lazım.
3 yıldan fazla oldu, benim tecrübe ettiklerimi yazdığım konuyu okuyabilirsiniz, orada dilekçe örneği de var: TT altyapısında VDSL'den fibere geçiş sürecim

Tamamdır hocam çok teşekkür ederim en yakın zamanda müdürlüğe gidip vereceğim dilekçeyi bir de tek binaya fiber çekmektense direk mahalleyemi gelir yoksa sadece bizim binayamı çünkü mahalleye 2 tane yeni ev yapıldı ve sanırım 2 binadada internet altyapısı yok.

Ha bir de ek olarak mesela binama Türk Telekom fiber geldi ben 1000MBPS'lik Türk Telekom fiber kullanabilir miyim?

Rica ederim hocam.
Altyapılar binalara/sitelere özeldir hocam. Mahalleye fiber gelmesi diye bir şey söz konusu değildir. Yani mahallenin bir kısmındaki binalarda ADSL olabilir, onların hemen yanındaki binalarda VDSL olabilir, onların da hemen yanındaki binalarda fiber olabilir. Bakın hepsi de aynı mahallede ama birbirinden farklı altyapılara sahipler. Dolayısıyla "mahalleye fiber geldi", "bizim mahallede fiber var sizde yok", "mahalleden fiber geçiyor" gibi söylemlerin hiçbir mantığı yoktur. Çünkü dediğim gibi; altyapı mahallenin değil binaların veya sitelerindir. Bir mahallede birden fazla altyapı çeşidi bulunabilir.
Şimdi bütün bunlar ışığında tekrar düşünürsek; sizin talebinize istinaden çizilen proje sizin binaya özgü olur elbette. Ha, planlama birimi uygun görürse o 2 yeni ev için de ayrı projeler çizerek onları da değerlendirebilir. Ama bu ayrı bir konu.

Ha bir de ek olarak mesela binama Türk Telekom fiber geldi ben 1000MBPS'lik Türk Telekom fiber kullanabilir miyim?
Evet kullanabilirsiniz. Üstteki mesajlarımdan birinde "son yıllarda fibere yatırım yapılıyor" demiştim hatırlarsanız. Orada fiber diye bahsettiğim şey FTTH (fiber to the home) dediğimiz eve kadar fiber altyapı. Yani fiber kablonun dairenin içine kadar girdiği tür. Bu türde de 1000 Mbps'e kadar hız veriyor Türk Telekom. Yani evet 1000 Mbps kullanabilirsiniz.

Vallahi çok teşekkür ederim hocam tekrardan.

Binada muhtemelen sadece 2 daire imza verecek kuzenime dedim dilekçe hazırlayacağım altyapı için oda ben Türk Telekom'la abonelikle falan ugrasamam imza atmam dedi tanıdığı olan amcamda zaten hiç oralı olmadı diğer kuzenim sadece imza verecek gibi dilekçeye ufak bir yere yazı yazılırmı yazılırsada ne yazılır yani dairedekiler istiyor fakat imza atmıyor tarzında siz daha iyi bilirsiniz yine de ne yazılacağını.

Son düzenleme:
"Türk Telekom'la abonelikle falan uğraşamam" diyen kuzeninize aboneliğin şart olmadığını, bu dilekçenin de zaten bir abonelik sözleşmesi olmadığını, sadece fiber altyapı talebi içeren bir dilekçe olduğunu belirtin. Belki ikna olur da imza atar. Bu arada aynı sebepten yani imza atınca TT abonesi olmak gerekiyor gibisinden bir düşünceden dolayı imza atmaktan çekinen birisi varsa ona gönül rahatlığıyla öyle bir şey olmadığını söyleyebilirsiniz. Çünkü gerçekten de öyle bir şey yok. Bu sadece bir altyapı dilekçesi, bunu imzalayan kişi TT abonesi olacak diye bir kural yok. Benim imza aldığım bina sakinlerinden sadece biri mi ikisi mi ne TT abonesiydi. Geri kalanlar farklı sağlayıcıların aboneleriydi.

Öte yandan "istiyor ama imza atmıyor" demek çok mantıksız olur. Zira isteyen kişi imza atar zaten. Bunu dilekçede belirtmek kendi ayağına sıkmak olur. O yüzden öyle bir cümle yazmayın.

Dilekçeyi imzalamak demek; o metni desteklemek, orada yazana razı olmak, o istenen şeyi istemek demektir. Hani sosyal medyada falan gördüğümüz bir kalıp var "... altına imzamı atarım" diye. İşte o kalıp şu anlama geliyor; bu yazılanlara katılıyorum, hak veriyorum, bence de öyle.
Yani dilekçeye imza atmayıp da istemek diye bir şey yok. Ha siz kendi aranızda konuşmuşsunuzdur, gerçekten istiyorlardır ama imza atmaktan çekiniyorlardır bu durumda sizin onları ikna etmeniz lazım. Aksi halde dilekçeyi kabul eden makam için imza atmayan kişinin bir hükmü yoktur.

Dilekçeyi hazırladığımda tekrardan soracağım umarım 4 daire için altyapı çekerler yayıncı olma gibi bir hayalim var ama olmayacak gibi altyapı gelene kadar tekrardan teşekkür ederim.

Bizede sokağa fiber altyapı çekildi dairelere fiber kablo çekildi ama binaya TT kutusu takılmadı yaklaşık 3 ay oluyor takılacak denmişti.
Açık kapıya yazınca 2025 için öngörülmektedir cevabını aldım, bizim durum ne olur tahminen?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…