Türk Telekom Altyapı Yok Sorunu

Can Kulle

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba öncelikle herkese taahhütlü olarak yaklaşık bir buçuk senedir 35 Mbps hızında internet kullanıyorum. Sağlayıcım başlıkta belirttiğim gibi Türk Telekom. Fakat nisan ayı içeresinde yeni bir binaya taşınacağız. Yani nakil yaptırıcaz interneti, Altyapı sorgulatma yaptığımda sonuç bulunamadı diyor yeni adresimiz için fakat TurkNet ve diğer sitelerde farklı hızlarda internet kullanabileceğim gözüküyor. TurkNet'te sorgulama yapma sebebim Türk Telekom altyapısını kullanıyor olması bu arada, her neyse sadece oturma odasında prizin yanında DSL girişi yani sabit telefon için bir bölüm var. Bu benim internet kullanabileceğim yani altyapı bulunduğu anlamına mı geliyor?

Son düzenleme:
Apartmanda Telefon kutusu varsa altyapı vardır yoksa henüz çekilmemiştir. Turk Telekom'um 20 metrelik kabloyu çekmesi bazen yıllar alabiliyor. Eğer altayapınız yoksa Turkcell Superbox kullanabilirsiniz. Biraz pahalı ama internetsiz kalmaktan iyidir.

Bu telefon kutusu tam olarak girişte mi bulunuyor ?

Evet genelde bina girişinde bulunur, elektrik panosuna yakın olur genelde. Eğer o panoya dışarıdan kablo geliyorsa altyapı vardır.
Tekrar gittiğimde kontrol edicem. Eğer yoksa altyapının gelmesi ne kadar sürer ?

Gidip baktım eve telefon kutusu var fakat bina giriş kapısının üstünden siyah bir kablo geçiyor bağlantı yok içeriye nakil için geldiklerinde yaparlar mı bağlantıyı ?
Arayıp bilgi aldım eğer sadece kablo çekilecekse geldiklerinde nakil için yaparlar fakat durum altyapı sorunu ise onun için farklı bir destek alırsınız dediler binanın bulundugu mahalle sag ve sol tarafında heryerde türk telekom kutusu mevcut binaya baglantısı bile yapılmış durumda diğer evlerin bu altyapı olduğunu mu gösterir yoksa altyapı her binaya özel mi yapılıyor ?

Son düzenleme:
Evet türk telekom kutusu mevcut ve diğer binalara bağlantı sağlanmışsa alt yapının olduğu anlamına geliyor. Her binaya özel bir altyapı söz konusu değil. Türk telekom servis ekibi geldiğinde bağlantıyı yapacaklardır diye düşünüyorum. Bence tek problem gelmeleri. Ben adsl'den vdsl'ye geçiş için 2,5 ay bekledim Türk Telekom servisini

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…