Türk Telekom apartmana fiber kutusu yerleştirdi

MLHCN

Kilopat
Daha fazla  
Yakın bir zamanda Türk Telekom bulunduğum mahallede altyapı çalışmaları yapmış sanırsam ve apartmanımda üzerinde Türk Telekom logosu bulunan bir kutu var. Birkaç gündür internet bağlantım yok ve bunun yanında fiber internete geçmek istiyorum. Evime gelen Türk Telekom görevlisi herhangi bir elektrikçi yardımıyla apartmanda bulunan şebeke kutusundan daireme kadar obk kablosu çektirmem gerektiğini daha sonra TurkNet'e fiber başvurusunda bulunmamı söyledi.
Aklıma takılan şey şu: TurkNet GigaFiber hizmetini sadece kendi altyapısının olduğu yerlerde veriyormuş sanırsam. Evimde fiber interneti kullanabilmem için nasıl bir yol izlemeliyim? Önce bir elektrikçi vasıtasıyla daireme obk kablo çektirip sonrasında aboneliğimi Türk Telekom'a mı taşımalıyım yoksa önce Türk Telekom'a geçtikten sonra mı bu işlemlere başlamalıyım?
Eğer TurkNet'in Türk Telekom altyapısı vasıtasıyla fiber internet veremeyeceği konusunda yanılıyorsam da beni bilgilendirirseniz sevinirim. Teşekkürler <3

Son düzenleyen: Moderatör:

Hocam fiber geldiyse 100Mbps 300 Mbps alabiliyorsunuz diye biliyorum ama bazı yerlerde 1000MBPS de veriyor altyapı sorgulama yaparak bakabilirsiniz.

VDSL Fiber çok farkediyor. VDSL Kullanırken internet hep dalgalıydı, Download değeri bir 15 bir 20 bir 10 olurken simdi sabit ve alması gerekeni alıyor.

Bana kendileri fibere geçmem gerektiğini söylediler.

Hocam fiber geldiyse 100Mbps 300 Mbps alabiliyorsunuz diye biliyorum ama bazı yerlerde 1000MBPS de veriyor altyapı sorgulama yaparak bakabilirsiniz.
TürkNet'in internet sitesinden fiber altyapı sorguladığımda 100 Mbps download, 8 Mbps upload alabileceğim gözüküyor. Türk Telekom'un fiber altyapı sorgulama sitesinden kontrol ettiğimde ise "Bulunduğunuz konum Türk Telekom Fibernet için uygundur." yazmakta fakat kaç download, kaç upload alabileceğimi göremiyorum.

Bende dediğin gibi fiber kullanıyorum. Türknet ile görüşmüştüm, ilk açılımda ttnet ile abone olmamı söylemişlerdi. Uygun 2 senelik paket vardı onu yaptım kullanıma devam ediyorum =)

Kutudan OBK kablosunu daireye çektirmek maliyetli olur. Her elektrikçi de fiberoptik kablodan anlamıyor. Bazı bölgeler elektrikçiye çektirtin dese de ısrar ederek kendilerinin döşemesini sağlarsanız sizin için daha ekonomik olur. Türk Telekom altyapısıyla TurkNet kullanırsınız ancak simetrik olmaz.

Simetrik olmazdan kastınız nedir acaba?

Yani 100 mbps download'a anca 10 15 upload alirsin. Simetrik olsaydi 1000 mbps download 1000 mbps upload olabilirdi.
Anladım. Yardımlarınız için teşekkür ederim. Türk Telekom'a fiber internet başvurusunda bulundum ve bugün işlemleri halletmek için gelecekler. Apartmanımdaki şebekeden 1000 Mpbs'ye 1000 Mbps almam mümkünmüş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…