Merhaba dostlar, 3 gün önce Türk Telekom ile olan sözleşmem sona erdi. Uzun zamandır NetSpeed'e geçmeyi düşünüyordum. Son 1 aydır yaptığım tüm altyapı sorgulamalarında 76 Mbps hız alabileceğim yazıyordu. (Bu sırada TT sözleşmem devam ediyor ve TT'nin internetini kullanıyorum.) Sözleşme bittikten sonra NetSpeed'e geçeceğim için tekrardan altyapı sorgulayayım dedim ve baktığım her sitede altyapı yok yazıyordu. Ee TT bu, ya benden alacaksın yada seni uğraştırıp canını sıkacağız.
Bunun üzerine NetSpeed ile Facebook üzerinden iletişime geçtim. Yukarıda bahsettiğim altyapı yok hatasını anlattım ve şu mesajı aldım.
'Adresinizde Santral üzerinden BBK hız tanımları gerçekleşmesi gerekmektedir. Hız bilgileriniz tanımlanması için talep oluşturmanız gerekmektedir. Bu süreç tarafımızdan 1-15 gün içerisinde sonuçlanmaktadır. İşlemleri hızlandırabilmek için adres hız bilgilerinizi Bağlı bulunduğunuz İl Telekom Müdürlüğüne BBK hız tanım talebinde bulunabilirsiniz.'
Hayatımda ilk kez BBK diye bir tabir duydum ve merak edip ne olduğuna bakmadım daha. NetSpeed'in internet fiyatları 27 Aralık'ta değişecek. Ben 75/4 Hiper Pro paketini 76 TL'den alacaktım. Fakat dedikleri gün içine bu hız tanımını yaptırmazsam alamayacağım.
Bunu en hızlı şekilde en geç Çarşamba gününe kadar nasıl halledebilirim?
NetSpeed'in kendisine bunu yaptırmam uzun sürer mi yoksa TT ile mi görüşeyim bunu yapmak için ?
En hızlı şekilde yapıp Çarşamba günü evrakları kargolamam gerekli. TT'nin hizmeti iyi diyorlar ama görüşlerinizi bekliyorum.