Türk Telekom boş port yok

Makaleler
1
Daha fazla  
Bu rezilliği görün diye ve belki öneride bulunacak arkadaşlar vardır diye açıyorum konuyu. Evet sene olmuş 2022 ama ben 1 aydır yeni taşındığım yere internet bağlatamıyorum sebep ise boş port yok, ne ADSL ne VDSL boş port yok. Müdürlüğe dilekçe verdim bana hiçbir şekilde geri dönüş sağlanmadı, BTK üzerinden şikayette bulundum 1 aydır bana aynı bot mesajı attılar. Mesaj şu şekilde:

Şikayeti Çözümle

Sayın xxxx,
İletmiş olduğunuz talebinizle ilgili gerekli incelemeler tamamlanmıştır. İnternet hizmetinden yararlanmak istediğiniz adreste internet altyapımız bulunmakta ancak bölgedeki talep yoğunluğu nedeniyle ek kapasite ihtiyacı oluşmaktadır. Ön başvuruda bulunmanız durumunda kapasite uygunluğu oluştuğunda ve çalışmalarımız tamamlandığında size kısa mesajla bilgilendirme yapılacaktır. Bu süreçte erişim talep ettiğiniz adresteki mobil şebekenin hizmet verilebilirlik durumuna göre Türk Telekom Mobil 4,5G tarifelerimizden yararlanabileceğinizi belirtmek isteriz. Türk Telekom Mobil 4,5G tarifelerimiz için başvurunuzu; ? Türk Telekom Ofis ve Mağazaları ? 4441444 Türk Telekom Çağrı Merkezi ? www.turktelekom.com.tr web adresinden gerçekleştirebilirsiniz. Saygılarımızla.

İtina ile ''kendilerinden bir hizmet almak istemediğimi, başka bir sağlayıcıdan almak için boş port talep ettiğimi, beni kendi tekellerine zorladıklarını'' söyledim 1 ay boyunca aynı bot mesajı attılar en son sert çıkıp ''Potansiyel müşterisini 1 aydır geçiştiren sürekli bot mesaj atan dandik bir firma'' olduklarını yüzlerine söylediğimde BTK şikayetim kurum tarafından kapatıldı. Yapmamı önerdiğiniz başka bir şey var mıdır? Ben bu firmaya gidip başvuruda bulunup, daha interneti bağlatma aşamasında dahi doğru düzgün ilgilenemeyen ''sevgili'' firmaya 2 yıl taahhüt verip kendimi esir etme gibi bir niyette değilim işin açığı. Magnet önerecek olan arkadaşlara da şöyle söyleyeyim evde Telekom 4.5G çekmiyor. Sözde 4.5G 3 Mbps geliyor. Cuma veya perşembe günü müdürlüğe bir ziyaretim olacak ve gerçekten tatsız geçecek. 1 aydır internet yok, şebeke çekmiyor, bıktık yani.

Son düzenleme:
Türk Telekom dışında bir ISS'den başvurun var anlaşılan ama Türk Telekom'dan başvurun olsa bile yine aynı sorunu yaşayacaksın. Şu an oturduğum eve ilk taşındığım zaman evimiz yeni yapılmış bir bölgedeydi. Sorun yaşamayım diye Türk Telekom'dan başvuru yapmıştım. Ancak ona rağmen aylarca bekledim. Port yok diyorlarsa olmuyor. Nereden başvuru yaparsanız yapın değişmiyor bu durum. 3-4 ay sürmüştü benim port bekleyişim.

180 gün (eğer yanlış hatırlamıyorsam) sonra talebin gerçekleştirilmez ise internetini iptal ettirebilirsin eğer aboneliğin başlamış ise bu talebin gerçekleştirilene kadar fatura ödemek istemiyorsan 1 yıl içerisinde 6 ay internetini dondurabilirsin.

Yani kibar haliyle saçmalığın daniskası, adamlar zaten tekel bir de zorla gel bize taahhüt ver diyorlar, gidip versem ne zaman bağlanacağı belli değil. Hali hazırda önceki evde kullandığım TurkNet hizmetim var nakil etmek istiyorum ama boş port yok.
Boş port yok ne demek ya. Her daireye port ayarlamıyor mu bu Türk Telekom denen adi firma.
Sorun dairede değil, ana santralde port yok anladığım kadarıyla. Yatırım yapmaları lazım artık yaptıkları altyapı desteklemiyor fiber gelmesi lazım. Bulunduğum bölge rezidansların yoğun olduğu bir yer kısaca her apartmanda 50 daire var. Doğal olarak port bitmiş kimse internet bağlatamıyor. Ve inatla altyapılarında sorun olmadığını iddia ediyor çok komik.
Hocam sorun o değil. Ben daha basit bir sorunumu çözemeyen, benle iletişim kuramayan, bot mesaj atan, dandik bir firmaya 2 yıl taahhüt vermek istemiyorum, vermem. Dediğim gibi müdürlüğe tekrar gideceğim bu seferki geçenki gibi medeni olmayacak.

Son düzenleme:
Ben de yrni taşındığım evde port sorunu yaşamıştom. Türknet üzerinden başvurmuştum ama port olmadığını söylemişti Türknet. Ardından yaşadığım yerdeki Türk Telekom müdürlüğüne gittim orada bana aracı başka bir firmadan hizmet alırken bu işlemin daha uzun süreceğini ve Türk Telekomdan paket başvurusu yapmam gerektiğini söylediler. Ben de oradan başvuru yaptım ve işlemlerimi hızlandıracaklarını söylediler 3-4 gün içinde portum ve internetim açıldı. İstersen sen de böyle bi yöntem deneyebilirsin.

Dediğim gibi hocam bunu yapmaya niyetim yok. Kendileri bana bunu söylediler zaten.

tabi bu senin kararın nasıl istersen o şekilde yapıcaksın ancak 2 seneyi bağlayıcı olarak görmek yerine belki zamlardan etkilenmemek olarak da görebilirsin bu sorunun uzun süreli devam ediyor anladım tabi.

Dediğim gibi hocam bunu yapmaya niyetim yok. Kendileri bana bunu söylediler zaten.
Hocam TT'den sabit hat başvurusu yapın. Kısa süre sonra size port ayarlayacaklardır. Ardından istediğiniz firmaya başvuru yapabilirsiniz. İnternet hizmeti gelince sabit telefonu kapatırsınız.

Günümüz saha dolapları telefon ve internet hizmetini aynı port üzerinden veriyor. Haliyle bu şekilde TT'ye taahhüt vs. vermeden sorunu hızlıca çözmüş olursunuz.

Arka kapıyı dolanmak gibi düşünebilirsiniz. Başarı oranı %70.

@cagdasdrc Hocam sende haklısın da bu bunu ilk yaşamam değil. Bir kere daha taşındığım bölge de benzer şekilde altyapı yoktu ve TT beni 2016-18 arası 2 yıl internetsiz bıraktı. Hani o zamanda çok benzer sorunlar yaşadım kendi müşterileriydim. İptal edin diyorum madem bağlayamıyorsunuz. Cayma bedeli çıkardılar. Boşa kullanmadığım aylara fatura kestiler o zaman ödedim o faturaları, bedeli ve ardından dedim daha TT kullanmam. Kısaca TT'nin bende taşıdığı anlam ''sorun, kalitesiz hizmet, fahiş fiyat'' alternatif olarak bile görmüyorum.
Hocam bir araştırayım bunu. Başka forumda da böyle yapın diyen arkadaşları gördüm sonuç alan çok deneyeceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…