Türk Telekom Cryptolocker Virüsü

onurcosgun

Megapat
Makaleler
3
Merhaba arkadaşlar.

Babamın mail adresine Türk Telekom ( Sahte ) adıyla e fatura gelmiş. Dikkat etmeden indirmiş dosyanın simgesi pdf simgesi olduğundan açmış. Sonra tüm office belgeleri , resimler , autocad çizimleri , resmi belgeler şifrelenmiş.
Yaptığımız araştırmalar sonucunda www.decryptcryptolocker.com: FireEye - Fox IT Scanner böyle bir site buldum ve şifreli dosyayı upload edip şifreyi çözüp size şifresini veriyormuş. Fakat yüklediğim dosyaların şifresini çözemedi.
Dosyaları kurtarmamız gerekiyor. Sistemden virüslerin temizliğini yaptım fakat şifreleri açmam gerekiyor. İş bilgisayarı olduğu için resmi önemli belgeler bulunmakta. Acilen yardımlarınızı bekliyorum.

@Recep Baltaş @Murat5038 hocam bu konuda ne yapabiliriz bir bilginiz var mı ?

Linkdeki uygulama şu şekilde hata vermekte
Şifrelenmiş dosyaların olduğu bölüme atıp çalıştırın. Ayrıca tespit edilen virüs türevi nedir? Virüsün çalıştırdıktan sonra bir dosya veya klasör oluştu mu?
Başlat çalıştır'a bunu yaz: %appdata%\Microsoft\Crypto\
İçinde RSA adlı klasör içinde key formatlı dosyayı bulun ve programın yanına taşıyın.

Bu tarz virüslerin yapılış amacı, hackerlerin ünlü kişiler yada büyük kuruluşların belgelerini ele geçirip şantaj yoluyla para koparmaya çalışmaları. Bunlardan korunmak için ücretli internet security anti virüs programları kullanmanız, güvenliğinizi sağlayabilir geçmiş olsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…