Türk Telekom düşük internet hızı problemi

nerviax71

Hectopat

Fotoğraflarda da gördüğünüz gibi indirme hızım neden bu kadar düşük? Bunu bana açıklayabilecek olan birisi var mı? Türk Telekom müşteri hizmetleriyle görüştüm fakat onlar herhangi bir şey söyleyemediler ben de buraya derdimi anlatmak için konu açmak istedim. Bütün indirmelerimde 1.2-1.3 MB/s'i geçemiyorum ve film izlerken 1080P'yi düzgün izleyemiyorum takılıyor. Acaba ben mi internet hızımdan şikayetçiyim yoksa herkeste mi böyle?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hat değerlerinizin karşıladığı alıyorsunuz. Sağlayıcı tarafında ya da altyapınızda problem olabilir. Arıza talebi oluşturup kontrol edilmesini isteyebilirsiniz.

Hat değerlerinizin karşıladığı alıyorsunuz. Sağlayıcı tarafında ya da altyapınızda problem olabilir. Arıza talebi oluşturup kontrol edilmesini isteyebilirsiniz.
Peki 70-90 TL aylık,önerdiğiniz bundan hızlı bir internet sağlayıcısı var mı?

ADSL abonelikte yükleme hızı olarak 800 Kbps ayarlıdır.
ADSL kullandığım zamanda 790 civarı yükleme değerlerini görüyordum bende.

ADSL abonelikte indirme hızı olarak 16 Mbps civarı bir değer alınır altyapı ve iç tesisatta sorun yoksa.
Modem üzerinde 16 Mbps değerini görebiliyorsunuz. Bu sebeple indirme üzerinde sorun yok.

Türk Telekom hız testi üzerinde indirme hızı 3 Mbps civarı daha az gösterirken yükleme hızı 0.6 veya 0.7 olarak gösterir. Bunda bir sorun yok.
50 Mbps hız alsanız da 47, 48 Mbps gibi değerleri görürsünüz hız testinde.
4 Mbps yükleme alan biri olarak hız testi üzerinde 3.8 görüyorum mesela.

Hat zayıflaması Türkiye ortalamasına baktığımız zaman kabul edilebilir seviyede.
SNR değerin indirme üzerinde sorun oluşturacak kadar düşük. Modem arayüzünde görünen 8.2 değerinin en azından 11 veya üzeri olması lazım.

Santrale olan uzaklık, saha dolabına olan uzaklık, saha dolabındaki ve santraldeki port, ankastre üzerindeki bağlantı, altyapı ve iç tesisat bu durumu etkiler.

Evinizde cat 6 kablo çekili değilse cat 6 kablo çektirin.
Ankastre ile modem arasında ek bulunmadan kablo çekimi yapılmalı.
Modeme bağlanılacak uca soket çaktır.

İç tesisatta veya binada modeme gelen hat üzerinde ekler mevcutsa eğer SNR değerini ciddi anlamda kırabiliyor. Bu sebeple tekrar söylüyorum. Ankastre ile modem arasında ek bulunmayan bir cat 6 kablo çektirin mevcut değilse eğer.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…