Türk Telekom fiber altyapı bilgisinde yanlışlık mı var?

veqreas

Centipat
Daha fazla  
Bugün yaptığım araştırmada adresimde 100 Mbps'ye kadar fiber internet alt yapısı olduğunu öğrendim ve başvuruda bulundum. Fakat binamızda hiçbir fiber dağıtım kutusu yok.

Türk Telekom bu kutuyu yerleştirirmi yoksa altyapı bilgisinde bir yanlışlık mı var? Müşteri hizmetleriyle konuştuğumda alt yapınız hem VDSL hem fiberi destekliyor dedi. Ama emin olamadım. Bu durumu yaşayan var mı?

Türk Telekom bu dağıtım kutusunu ve buraya bağlanacak fiber kablo hattını binaya çeker mi?

Evet dediğiniz gibi dağıtım kutusu yoksa bağlarlar ve kablo çekerler

Herhangi bir yalan yoksa yoktur. Bir sıkıntı olsa zaten söylerler müşteri hizmetleri altyapınız destekliyor diyorsa internetin vardır demektir. Başvuru işlemlerinden sonra gelen ekip bağlantıyı yapacaklardır.

Yüksek ihtimal binaya kadar fiber olabilir 100 destekliyor ise o yüzden hem VDSL hem fiber oluyor ama GPON ise gerçek fiber oluyor eve kadar geliyor.

Yüksek ihtimal binaya kadar fiber olabilir 100 destekliyor ise o yüzden hem VDSL hem fiber oluyor ama GPON ise gerçek fiber oluyor eve kadar geliyor.
Kaldırımda yerde fiber kutusu var. Ama binaya giriş yapan bir hat yok.

teşekkür ederim

Hemde ne yalan varmış. Neymiş efendim panoya kadar fiber binaya ve eve kadar bakır kablo olduğu için fiber diye geçiyorumuş. Bukadar üç kağatcı olmayın be milyar dolarlık firmalarsınız. Fiber en kötü ihtimalle binaya kadar gelip eve kadar bakır olur. Panodan binaya gelen bakır kablo vdsl oluyor. Ama neymiş onlar vdsl değil fibermiş. Yeni yeni tanımlar çıkartıyorlar. İşin komik tarafı fimirmanın fiber dediği alt yapının yanı sıra vdsl alt yapısıda var. Vdsl ne oluyor acaba ? Onuda geçtim utanmadan alt yapınız 100 mbps kaldıramayabilri diyorlar. Fiber olmamasını geçtim Madem kaldıramayacak en başından söyleyin haberimiz olsun. Üstüne üstlük vdsl olarak kullandığımız superonline hattımızı kendi modemlerine göre değiştirip kurulumu iptal edincede hiç bir şeyi düzeltmeden çıkıp gitmişler. Telekom panosundan hattımızın portunu değiştirdikleri ve düzeltmedikleri için şuanda superonline hattımızıda bozdular. Bir işe yaramadıkları yetmezcesine çalışan internetide bozup gittiler. Daha abone bile olamadan bukadar fazla yalan umursamazlık duymak nasıl birşeydir. BTK ya şikayet edeceğim bukadarı fazla.

Btk ya şikayet ettim. Şükürki attıkları mailde binaya kadar fiber adı altında pazarlandığına dair ibare var.(Binaya kadar fiber yok panoya kadar fiber var. Panodan Sonrası bakır kablo ile binaya geliyor. Bizede telefon hattı ile ulaşıyor. Biz medeni insanlar buna VDSL diyoruz) Umarım beni aklmaya yetrerli olur.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…