İnşallah hocam.Hayırlı olsun şu hızları tüm Türkiye'de görmek istiyorum belki ölmeden önce görürüm.
Heyecanlı ancak mutlu sonla biten bir maceranız olmuş.
Çok iyi, normal ve idare eder sinyal aralığının pratikte farkı hissediliyor mu? Hissediliyorsa nasıl, hangi uygulama/kullanımda hissedilir?Bloğumda da bahsettiğim gibi uçların ve takıldığı soketlerin renkleri kesinlikle aynı olmalı.
Uçlarla ek yaparken de aynı şekilde, birbirine bağlanan uçlar aynı renk olmalı.
Renklerde sadece bağlanan kısım önemli.
Kablonun diğer kısımlarındaki ekler, diğer eklerden farklı renk olabilir.
Ama üstte belirttiğim gibi birbirine bağlanan uçların rengi aynı olması şartıyla tabii.
Sinyal seviyesine (hat değerlerine) gelirsek, -8 ve -25 dBm arasında olmalı.
-8 ve -15 dBm arası çok iyi, -15 ve -20 dBm arası normal, -20 ve -25 dBm arası idare eder.
-8 dBm'den yukarı (-7, -6) çıkmayın, bu sefer de sinyal çok güçlü olduğu için sorunlar olabiliyor.
-25 dBm'den aşağı (-26, -27) inmeyin, sinyal çok güçsüz oluyor.
-28 veya -30 dBm civarında ise direkt sinyal kopar.
Türk Telekom Fiber İşçiliğini Düzeltme ve Masama Kadar Fiber Çekme Maceram
Fiber optik kayıp değerlerim çok yüksek (-28 dBm) olduğu için ara sıra anlık kopmalar yaşıyordum. Sorunun fiber optik kablomda oldup olmadığını test etmek için hat değerlerini gösteren Huawei bir ONT kullandım. Fiber dolabından -17 dBm alıyordum...www.technopat.net
Benim için bir sakıncası yokta onlar için belki olabilir o yüzden paylaşmak istedim. Birde zor değil ki hocam zaten hali hazırda binada fiber oluyor sadece sahada OBK çekim işlemi yapılıyor geri kalan her şey oturdukları yerden sistemsel oluyor. Zaten yardımcı olan arkadaş ile uzun uzun sohbet ettik bir kaç sene içinde bulunduğum bölgedeki tüm MDU’lar kaldırılacak.Heyecanlı ancak mutlu sonla biten bir maceranız olmuş.
Açıklamakta sakınca yoksa: Hangi ildesiniz ve oradaki hangi Telekom Md'lüğü kararlı isteklerinizi dikkate alarak bu mucizeyi gerçekleştirdi?
Şuanda ben çok iyi değerler alıyorum (-9 / -10 dBM) diyebileceğim tek şey bufferbloat olmuyor.Çok iyi, normal ve idare eder sinyal aralığının pratikte farkı hissediliyor mu? Hissediliyorsa nasıl, hangi uygulama/kullanımda hissedilir?