Türk Telekom FTTH upload yaparken ping çıkıyor

Makaleler
5
Yer
Marsilya
Bugün fiberim kuruldu deneme yapmak için 6000 bitrate yayın denedim. Normalde pingin sabit olması gereken yerde pingim 12'den 25-30'lara kadar çıkıyor. Bakırda daha az ping oluyordu. FTTH fiber kullanıp böyle sorun yaşayan var mı?

Altyapı: FTTH GPON.
Router: ASUS RT-AX82U

GPON cihazından iki tane Ethernet kablosunu değişitirerek denedim sorun hala devam ediyor. Bağlantıyı kablolu yapıyorum.

Hızımda.

@Ulunay @erengore

Türk Telekom kullanıyorum şu an. TT modemde ilk denedim böyle bir sorun oldu zaten.

Bu routera 10 cihaz bağlı olsa bile sorun yaşamamam gerek. 5000 bitrate verince devam ediyor hala.

Demek ki TT sorun varmış Benin'lik değilmiş
bu arada çözdüm ping sorununu.
Modem Update gelmiş yaptım QoS tekrar gözden geçirdim PC'ye gameboost açtım düzeldi.

ONT cihazına Statik bağlantı yapıp hat değerlerinin olduğu bir yer olmalı güzel dostum. Orayı bulursan bir atsana. Biraz zahmetli ama yine de görsek iyi olabilir.

Bir sunucuya veri Upload eder misin? Mesela Google Drive'a Upload ederken o esnada da bir ping durumuna bakarsan güzel olabilir. Gerçekten de ilginç çünkü. Ben 1080 60 FPS yayın yaptım dün hiç ping girmedi.

Bir de Ethernet sürücünde bir ayarlama yapmış olabilir misin? Bir ara Qos paket zamanlayıcının ayarlarıyla oynayanlar vardı. Belki sürücüsü de problemli olabilir. Baya nedeni olabilir.

Hala devam ediyor.

Ayarları nasıl yaptığını gösterir misin?

Şu an yanında değilim modemin yanına geçtiğimde resimli şekilde atarım.
Bir de GPON çıkan CAT direk routere mi bağlı?

Nerede upload yaparsam yapayım ping oluyor. Ont cihazına nasıl bağlancam?

Routerda problem yok iki tane routerda denedim ikisi de aynı sorun oluyor.
Şu an yanında değilim modemin yanına geçtiğimde resimli şekilde atarım.
Bir de GPON çıkan CAT direk routere mi bağlı?

Direkt routera bağlı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…