Bugün fiberim kuruldu deneme yapmak için 6000 bitrate yayın denedim. Normalde pingin sabit olması gereken yerde pingim 12'den 25-30'lara kadar çıkıyor. Bakırda daha az ping oluyordu. FTTH fiber kullanıp böyle sorun yaşayan var mı?
Altyapı: FTTH GPON.
Router: ASUS RT-AX82U
GPON cihazından iki tane Ethernet kablosunu değişitirerek denedim sorun hala devam ediyor. Bağlantıyı kablolu yapıyorum.
Uploadu fazla vermişsiniz gibi geldi. 5K bitrate verebilir misiniz? Ayrıca router bağlıyken ve bağlı değilken yani TT'nin verdiği modemdeyken de aynı sorun oluşuyor mu? Evde birkaç cihaz da bağlıysa etken olabilir.
Uploadu fazla vermişsiniz gibi geldi. 5K bitrate verebilir misiniz? Ayrıca router bağlıyken ve bağlı değilken yani TT'nin verdiği modemdeyken de aynı sorun oluşuyor mu? Evde birkaç cihaz da bağlıysa etken olabilir.
Bugün fiberim kuruldu deneme yapmak için 6000 bitrate yayın denedim. Normalde pingin sabit olması gereken yerde pingim 12'den 25-30'lara kadar çıkıyor. Bakırda daha az ping oluyordu. FTTH fiber kullanıp böyle sorun yaşayan var mı?
GPON cihazından iki tane Ethernet kablosunu değişitirerek denedim sorun hala devam ediyor. Bağlantıyı kablolu yapıyorum.
Demek ki TT sorun varmış Benin'lik değilmiş
bu arada çözdüm ping sorununu.
Modem Update gelmiş yaptım QoS tekrar gözden geçirdim PC'ye gameboost açtım düzeldi.
Demek ki TT sorun varmış Benin'lik değilmiş
bu arada çözdüm ping sorununu.
Modem Update gelmiş yaptım QoS tekrar gözden geçirdim PC'ye gameboost açtım düzeldi.
ONT cihazına Statik bağlantı yapıp hat değerlerinin olduğu bir yer olmalı güzel dostum. Orayı bulursan bir atsana. Biraz zahmetli ama yine de görsek iyi olabilir.
Bir sunucuya veri Upload eder misin? Mesela Google Drive'a Upload ederken o esnada da bir ping durumuna bakarsan güzel olabilir. Gerçekten de ilginç çünkü. Ben 1080 60 FPS yayın yaptım dün hiç ping girmedi.
Bir de Ethernet sürücünde bir ayarlama yapmış olabilir misin? Bir ara Qos paket zamanlayıcının ayarlarıyla oynayanlar vardı. Belki sürücüsü de problemli olabilir. Baya nedeni olabilir.
Ont cihazına statik bağlantı yapıp hat değerlerinin olduğu bir yer olmalı güzel dostum. Orayı bulursan bir atsana. Biraz zahmetli ama yine de görsek iyi olabilir.
Bir sunucuya veri upload eder misin? Mesela Google Drive'a upload ederken o esnada da bir ping durumuna bakarsan güzel olabilir. Gerçekten de ilginç çünkü. Ben 1080 60 FPS yayın yaptım dün hiç ping girmedi.
Bir de Ethernet sürücünde bir ayarlama yapmış olabilir misin? Bir ara QoS paket zamanlayıcının ayarlarıyla oynayanlar vardı. Belki sürücüsü de problemli olabilir. Bayağı nedeni olabilir.