Türk Telekom FTTH upload yaparken ping çıkıyor

Nerede upload yaparsam yapayım ping oluyor. Ont cihazına nasıl bağlancam?

Routerda problem yok iki tane routerda denedim ikisi de aynı sorun oluyor.

Direkt routera bağlı.
ONT cihazına Ethernet kablosu ile bağlanıyorsun. Ardından Ethernet sürücünden Statik IP configürasyonu ile bağlanıyorsun. Statik bağlantıdan kastım:

Buradaki gibi ayarlamayacaksın elbette. IP Adresin : 192.168.100.5 diyebilirsin.
Ağ Maskesi hatırladığım kadarıyla 255.255.255.0
Ağ geçidi de 192.168.100.1

DNS Sunucusu kısmını da 192.168.100.1 yap ve Tamam'a bas.

Önüne Login ekranı gelecek:
Kullanıcı adı: root
Şifre adminHW diye hatırlıyorum.
Ardından oralarda bir yerdeydi. Ben de baya oldu oraya en son gireli. Pek aklımda kalmamış.

Bu aracı kullanıyorum zaten. Çek cumhuriyetine 36 ms ping veriyor 8200 Kbps verebilirsin diyor.
Anlıyorum. O halde geriye ağ sürücüleri veya QoS gibi detaylar kalıyor. Başka bir cihazın varsa (mobil gibi) onunla yüksek bitrate yayın açmayı dener misin?

Bilgisayarı routera bağladığın Ethernet kablosunu ONT'nin ethernet çıkışına bağlayacaksın. Bir kullanıcı izleme paneli olması lazım ONT'nin kesinlikle.
ONT'nin paneline erişmeyi servis sağlayıcılar engelliyor hocam. Tamamen yasak aslında ama ben Gigafiber'de Spam Bypass ile zor olsa da girdim.

ONT'nin paneline erişmeyi servis sağlayıcılar engelliyor hocam. Tamamen yasak aslında ama ben Gigafiber'de Spam Bypass ile zor olsa da girdim.
Ben rahatlıkla eriştim. ONT panelinde pek ayar yok ama.
@Patrixcs hocam ONT panelinde Enerji Tasarrufunu kapatmayı da unutma girmişken. Oralarda görürsün zaten pek basit bir arayüz.

Ben rahatlıkla eriştim. ONT panelinde pek ayar yok ama.
@Patrixcs hocam ONT panelinde Enerji Tasarrufunu kapatmayı da unutma girmişken. Oralarda görürsün zaten pek basit bir arayüz.
Telekom fiber kullanmadığım için onda nasıl oluyor tam bilmiyorum ama TürkNet fiberde MH'de demişti bana oraya giriş yasak diye. Zyxel ONT'de bayağı bir ayar var sinyal durumu gibi ama teknik ekipler hariç oynamayı pek önermem.

Bizim ONT'lerde o ayarlar yok.
TT o ayarları alıp erişime açık hale getirmiş. TT yine boş durmamış sağ olsun. Ayarlasak çok güzel olurdu halbuki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…