ONT cihazına Ethernet kablosu ile bağlanıyorsun. Ardından Ethernet sürücünden Statik IP configürasyonu ile bağlanıyorsun. Statik bağlantıdan kastım:
Buradaki gibi ayarlamayacaksın elbette. IP Adresin : 192.168.100.5 diyebilirsin.
Ağ Maskesi hatırladığım kadarıyla 255.255.255.0
Ağ geçidi de 192.168.100.1
DNS Sunucusu kısmını da 192.168.100.1 yap ve Tamam'a bas.
Önüne Login ekranı gelecek:
Kullanıcı adı: root
Şifre adminHW diye hatırlıyorum.
Ardından oralarda bir yerdeydi. Ben de baya oldu oraya en son gireli. Pek aklımda kalmamış.
Anlıyorum. O halde geriye ağ sürücüleri veya QoS gibi detaylar kalıyor. Başka bir cihazın varsa (mobil gibi) onunla yüksek bitrate yayın açmayı dener misin?
Ben rahatlıkla eriştim. ONT panelinde pek ayar yok ama. @Patrixcs hocam ONT panelinde Enerji Tasarrufunu kapatmayı da unutma girmişken. Oralarda görürsün zaten pek basit bir arayüz.
Ben rahatlıkla eriştim. ONT panelinde pek ayar yok ama. @Patrixcs hocam ONT panelinde Enerji Tasarrufunu kapatmayı da unutma girmişken. Oralarda görürsün zaten pek basit bir arayüz.
Telekom fiber kullanmadığım için onda nasıl oluyor tam bilmiyorum ama TürkNet fiberde MH'de demişti bana oraya giriş yasak diye. Zyxel ONT'de bayağı bir ayar var sinyal durumu gibi ama teknik ekipler hariç oynamayı pek önermem.
Telekom fiber kullanmadığım için onda nasıl oluyor tam bilmiyorum ama TürkNet fiberde MH'de demişti bana oraya giriş yasak diye. Zyxel ONT'de bayağı bir ayar var sinyal durumu gibi ama teknik ekipler hariç oynamayı pek önermem.Eki Görüntüle 1064454