Türk Telekom Hız Düşmesi

Makaleler
1
Daha fazla  

Fotoğrafta görüldüğü gibi 24 Mbit paketim 23-20-15 hatta 8 Mbit bile olabiliyor. Maksimum veri oranı her zaman 55-60 Mbit iken son 1 aydır 20-25 civarında geziyor. Bu sorun Türk Telekom'dan mı kaynaklı yoksa bizden mi? Ne zaman arasam "evet sorununuz sistemde gözüküyor, arıza kaydı oluşturuyorum." konuşmasını duyup 2 gün sonra hızın geri geldiğine şahit oluyorum ve 3.gün durum yine aynı. Bıktım artık her aradığımda aynı şey.

Bu akşam saatlerinde beni de kanser edecek seviyede bir yavaşlama söz konusuydu ancak sorun benden değil TTNET müşteri hizmetlerinin söylediğine göre Türkiye genelindeymiş.
İnternette birkaç makale okuduktan sonra, hat zayıflaması denilen birimin 20DB veya altında olması ki sizdeki değerler gayet hoş, ayırca SNR(Signal to Noise Raito) denilen birimin 29DB veya daha üstünde olması istenir. İşte burada sizin değerlerinizde biraz düşme var. Bundan dolayı normalde olması gerekenden daha düşük hızları görmüş olabilirsiniz, ancak tekrarlıyorum Türkiye genelinde zaten bir problem olduğunu söylediler bana.

Diğer yandan SNR değeri ciddi problem demek ve buna yapılabilecek fazla bir şey yok. Binanın girişinden (Telekom kablosunun binaya girdiği noktadan itibaren) kablonuzu kontrol etmek, yenilemek (CAT5 kablo ile) fayda sağlayabilir.

Ayrıca bir başka bugün öğrendiğim bilgi ise, VDSL profilinde 17A yerine 30A profili fiber-ev kullanıcıları için daha stabil bağlantı olanağı sunuyormuş. (Onların yalancısıyım, bizzat deneyimleme şansım olmadı )

Attığınız ekran görüntüsünü daha iyi yorumlamak içinse; ADSL Zayıflama, Gürültü Değerleri ve Alınabilecek Max Bantgenişliği/Hız » Sayfa 1 - 2 bakabilirsiniz.

Bu durum ne yazık ki Türkiye genelinde olan bir problem(miş). Benim de hat değerlerim normal fakat ne yayın izleyebiliyorum ne tarayıcı üzerinden akıcı bir şekilde gezinebiliyorum. Kime, nereye ağlacağımızı bilmiyorum.

hat değerlerim mükemmel, adsl2 müşterisiyim, ama ay başında 4 mbit hızı geçmiyor , arıyorum hız güncellemesi yapıyorlar 10 mbit oluyor, 10 u geçemedik daha yılbaşından sonra iss değiştiricem 2 aydır aynı sorun var iss kaynaklı hocam.

VDSL2 profillerin arasındaki fark loop uzunluğu/veri hızını etkileyen bir faktör. Verdiğim linkten rakamsal değerlerine grafik olarak bakabilirsiniz.

Cevabı müşteri hizmetlerinde değil, TTNET için konuşuyorum TürkTelekom alt yapı hizmetleri müdürlüğüne bizzat giderek "ping" denilen terimin ne olduğunu veya derdinizi tabir ettiğiniz terimin ne olduğunu bilen birine anlatmak. Daha önceden böyle bir problemimi bizzat giderek halletmiştim. Müşteri hizmetlerindekiler ne yazık ki sadece tezgahtarlar benim gözümde, sadece satış elemanı olarak çalışıyorlar.

Sizin apartman hattınız sağlam olsada mahhallenizden internete fazla yüklenme olduğu zaman böyle stabilite sorunlarına yol açabiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…