Türk Telekom hızımı düşürdü

SualpSener

Hectopat
Daha fazla  
İnternet paketim 20Mbps VDSL olarak geçiyor ama paketi aldığımızdan beri modem arayüzünde 24Mbps gözüküyordu, hız testlerinde 22 civarı alıyordum ve indirme yaparken 2.6-2.7mb/s ile indiriyordum. Geçen gün nedense modemdeki DSL ışığı turuncu oldu ve uzun süre düzelmedi, TT'yi aradık ve arıza talebi oluşturduklarını söylediler. Bundan yaklaşık 1 gün sonra hala düzelmeyince modemi üstündeki reset tuşundan tamamen sıfırlayıp temiz kurulum yaptım ve düzeldi. Hızım yine 24Mbps olarak gözüküyordu. Fakat daha sonra TT'den mesaj geldi sorununuzu çözdük diye ve bu mesajdan sonra hızım 18Mbps olarak sabitlendi. Düzeltmeleri için aradığımda her seferinde başka bir saçmalık söylüyorlar. Sizce önceden 24Mbps almam anormal miydi? Öyleyse bile 20Mbps almam gerekmiyor mu?

Not: Şu anki modem arayüzü değeri ektedir, ayrıca hız testinden 17 civarı alıyorum ve indirme yaparken 2-2.2mb/s ile indiriyorum.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2021-09-16 182718.png
    24,2 KB · Görüntüleme: 85
Bende arıza için aradım zaten 6 zor alıyordum pişkin pişkin arayıp 4 e sabitledim dedi tt elemanı. 2 Haftadır Fiber altyapı çalışması yapıyorlar sokakta o sebeple uğraşmadık fiber bekliyoruz mecbur.

Benim 16'ydı 8'e düşürmüşler. 18 yine iyi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kaldıracaklarını sanmıyorum. Üstelik hız sınırı koyduklarını bile kabul etmezler .
Evet kabul etmiyorlar, defalarca aramama rağmen bir türlü derdimi anlatmadım er biri farklı bir şey diyor. En son aradığım internet kesintisi problemim olmadığı halde olduğu konusunda inatlaşıp bununla ilgili arıza kaydı açtı ve şimdi bu arıza kaydı için elitt servis ücreti alınacağına dair mesaj geldi. Kafayı sıyırmak üzereyim, bu saatten sonra tek firma olarak TT kalsa bile almam.
Güncelleme: Dün sabah TT'den bir eleman geldi ve durumu anlattım, 5 dk'da halletti gitti. Kaç kere aradım artık bilmiyorum ama rahat bi 10 olmuştur, ve bu kadar aramaya rağmen bir türlü laftan anlamayan müşteri temsilcisi ekibine ne desem bilmiyorum. Normalde daha sağlıklı bir SNR değeri elde etmek için yapılan hız düşürmeyi her bildirilen sorunda kafasına göre yapan teknik ekip de ayrı bir olay zaten. Sonuç olarak öyle veya böyle çözüldü, faturaya kendi yarattığı sorunu çözdükleri için bir bedel yansıtacaklar mı göreceğiz.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…