Türk Telekom internet kutusu

Fiber sarı kablo olmuyor mu ben mi yanlış biliyorum acaba?

Artık biraz daha ucuz ama işlevselliği neredeyse aynı bu kabloları kullanıyorlar. Eğer maliyet düşecek ve daha çok fiber yapmaları gerekiyorsa bırakın bundan kullansınlar. Sarı fibere göre çok daha sağlam zaten.

Son düzenleme:
O sorun genelde modem ya da router kaynaklı oluyor. Cihaz üzerinde çok fazla kişi bağlanıp modemi yorduğu zaman hemen ping yükselir. Güzel bir router ile sorunu çözebilirsin.

ASUS DSL AC-750 yerine şu an evdeki interneti ASUS RT-AX82U ile dağıtıyorum. Baya iyi bir router daha yeni çıktı. Nedense küçüçük download ile pingim artıyor. Bir fiber kullanan arkadaştan rica ettim Speedtest yaptı aynı anda oyun oynarken pingi tavan yaptığını söyledi.

Hocam bir üniversite makalesinden kopyaladığım bu görselde aslında bu ince kablonun çok daha iyi olduğunu gösteriyor.
Eki Görüntüle 725019
Eki Görüntüle 725027
Hocam bu aynı kablo içerisinde aynı anda sinyal olduğu zaman geçerli. Binalar gelen çok modlu kablolarda tek bir kıldan sinyal geçiyor ve bina altındaki kutuda çoklaştırılıyor. Bu iki kablo arasındaki fark yok diyebilirim. Arkadaşa gelen kablo bu arada drop kablo. Türknet'te fiber çekerken bu kabloyu kullanıyor. Çünkü maliyeti çok çok az.

Bir sıkıntı yaratır mı mesela? Hızda düşüklük pingte bir farklılık?

Benim bir yakınımda TT 100 Mbps fiber kullanıyor ve ondada hemen ping fırlıyor biri birşey izlerken. Bu arada dediğin router 1700 TL mi yoksa ben mi rüya görüyorum?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…