Merhaba. Ben de Türk Telekom'dan VDSL hizmetini devamlı alıyorum ve memnunum, çok büyük sıkıntım olmadı, yakın zamanlara kadar. Ancak ana merkeze (PTT'ye ve Telekom'a) çok yakınım ve internet altyapısı çok yeni yapıldı. Kopma durumunun birçok nedeni vardır. En bariz olanlarından birkaçını size yazmış olayım;
1- En başta uygun olmayan internet altyapısı.
2- Ev içinde internet hattını telefon hattı içinden ileten ADSL/VDSL sinyalinin taşınmasında ara bağlantılarda istenmeyen gevşeklikler, oksitlenmeler veya internet sinyali taşıyıcısı olan telefon kablosundaki akım geçirim zorlukları .
3- Sisteme bulaşmış olan virüslerin (spam) aşırı faaliyetleriyle olan istenmeyen kopmalardır.
4- Telefon veya internet altyapı sistemi için uygun olmayan internet hızlarımın (BPMS) seçilebilmiş olması başka bir kopma nedeni olabilir.
Birkaç gün önce modem girişindeki telefon kablosu giriş jakını elimle sıkıştırıp istenmeyen kopmaları önledim. Dün de sistemdeki spamlar yüzünden olan (bunu nasıl anlayabiliriz; PC'yi kapatınca sadece modem açıkken ayni kesilme durumu yoksa ve modem sürekli bağlı olarak kalıp kopmuyorsa bu kesilmeler sistemdeki spamlarla ilgili olup son durumda mutlaka anti-virüs taraması ve temizliği yapılması gerekli olur) sorunu giderdim. Kolay gelsin.