Türk Telekom modem ile başka İSS'ye geçiş yapılabilir mi?

Emre_1245

Decapat
Daha fazla  
İnternet hızında kayıp olur mu modem ve internet sağlayıcısının farklı olmasından dolayı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yapabilirsiniz. Ben TurkNet'e geçtiğimde modem değiştirmedim. Modemin mülkiyet hakkı TurkNet'e geçti sadece.

İnternet hızında kayıp olur mu modem ve internet sağlayıcısının farklı olmasından dolayı?

Sorduğunuz soruda eksiklikler mevcut.
ADSL mi, VDSL mi, Fİber mi?
Kullandığınız Modem marka modeli nedir?
Ve mevcut indirme hızını kaç, yeni geçeceğiniz ISS kaç Mbps vadediyor?

Yapabilirsiniz. Ben TurkNet'e geçtiğimde modem değiştirmedim. Modemin mülkiyet hakkı TurkNet'e geçti sadece.

O dediğiniz FTTH alt yapılarda geçerli.

Yapılabilir. Böyle yanlış bir algı var. Modemin üzerinde Turkcell, Vodafone, Turk Telekom falan yazıyor diye sadece bu operatörlerle kullanılabilir sanılıyor ama hayır. Öyle bir şey söz konusu değil. Modemleri gönül rahatlığıyla tüm sağlayıcılarla kullanabilirsiniz. Mesela tutup Turkcell modemi TurkNet'de kullanabilirsiniz. Modem kaliteliyse zaten hattınızda sorun olmayacaktır.

Eğer FTTH altyapınız var ise ve Türk Telekom altyapısında başka sağlayıcıya geçecekseniz eğer Router ve ONT cihazının mülkiyeti yeni sağlayıcıya geçecektir.

Not olarak Türksat Kablo netin Koaksiyel kablosunu hatırlatayım.

Galiba bir aralar operatör kilitli modemler de dağıtılmış, o zamandan kalan bir şey de olabilir.

Galiba bir aralar operatör kilitli modemler de dağıtılmış, o zamandan kalan bir şey de olabilir.
Bu modemlere de root erişimi vererek kilidi kaldırabilirsiniz. Basit bir işlemdir.

Not olarak Türksat Kablo netin Koaksiyel kablosunu hatırlatayım.
Kablonet DOCSIS altyapı kullandığından onların modemlerini liste dışı tutabiliriz.

Hocam modemin modeli VC220 - G3u
VDSL2/ADSL2/Fİber
İndirme hızı 22 megabit civarlarda ve tarife 24 megabit

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…