Türk Telekom Selfy sınırsız sosyal medya fos çıktı

Makaleler
24
Yer
Kars
Merhaba. Türk Telekom Selfy abonesi olmuştum birkaç ay önce. O zamanlar en üst olan 20 GB Sınırsız Sosyal Medya paketini almıştım. Ondan daha üst paket yoktu. Ben o pakete o zamanlar abone olduktan sonra, YouTube'a girip video açınca direkt kota yemeye başlamıştı. Hala daha yiyor. Şimdilerde ise, benim paketimde zaten çalışmayan "sınırsız sosyal medya" şeyini paketimden kaldırmışlar. Şimdi yeni bir paket çıkartmışlar ve o paket için daha fazla para istedikleri gibi, o pakete de geçme şansımın olmadığı gibi, o pakete geçsem bile o paketten YouTube'dan kota yemeyeceğinin garantisi olup olmadığı da belli bile değil!

Şu anki paketime ben 210 TL ödüyorum her ay. Yeni çıkarttıkları paket bu: Selfy SINIRSIZ Sosyal Tarifesi

Bakın artık sınırsız sosyal medya şeyi için fahiş fiyat istiyorlar:

Şimdi bu pakete geçmeyi bile denedim ama olmadı. Taahhüdüm olduğu için indirimli faydalanıyormuşum o yüzden pakette yükseltemiyorum. Sırf şu paketi denemek için bakacaktım ama onuda yapamıyorum.

Ayrıca bu konuyla ilgili tonla şikayetler devam ediyor:

Ayrıca şunu da söylemek istiyorum ki artık 4.5G ve ileride gelecek olan 5G için kotaları tamamen kaldırsınlar. Saçma sapan birde ek paket satıyorlar. Mevcut paketimde sınırsız sosyal medya özelliği zaten çalışmıyordu ki şimdi komple kaldırmışlar anlaşılan. Ancak ek paket kısmında Selfy Sınırsız Sosyal medya satın al diye ayrı ek paket halinde satmaya başlamışlar.

Ancak ben bu Türk Telekom Selfy paketine geçerken, paketin içeriğini iyice incelemiştim. Orada YouTube ve birkaç sosyal medya daha dahil kotadan yemeyeceğini, sınırsız olarak bu paketin içerisinde dahil olacağını yazmışlardı. Ben de bu paketi, o verdikleri, bana taahhüt ettikleri paket içeriğine göre abone oldum ve o yüzden para veriyorum. Ancak bana istediğimi vermedikleri gibi, birde paketimi sıradan 20 GB pakete çeviriyorlar ve benden 210 TL alıyorlar her ay ve üstelik bu birde indirimli fiyatı...

Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? Bunun adı aldatmacılık değil mi veya dolandırıcılık?

Bu arada bakınız; Amerika'daki Verizon 5G UWB sunarken, aynı zamanda uygun fiyata sınrısız kotasız 5G sunabiliyor. Verizon'da eleştirdiğim tek konu, hotspot içni 30 GB kota sınırı koyması. Bu iyi olmamış. İnternet altyapısının olmadığı veya iyi olmadığı yerlerde ben telefonumu USB ile bilgisayara takıp, 5G'den sınırsızca faydalanamam demek değil mi bu?

Son düzenleme:
Onun da bir çözümü var ama şimdi... Mesela sadece USB kablosuyla bağlarsın laptopuna yada masaüstüne, öyle kullanırsın. WiFi olarak verirsen hotspot sayılmalı, kablo ile bağlarsan sayılmamalı.

Ayrıca Verizon'un yurtdışı paketleri varmış. Afganistan, Arabistan ve orta doğu ülkeleri varken, neden listelerinde Türkiye yok? Verizon'u Türkiye'de kullansam birşey farkeder miydi bilmiyorum. En azından TT baz istasyonlarından kotasız faydalanırdım?

Onun da bir çözümü var ama şimdi... Mesela sadece USB kablosuyla bağlarsın laptopuna yada masaüstüne, öyle kullanırsın. WiFi olarak verirsen hotspot sayılmalı, kablo ile bağlarsan sayılmamalı.
Burada amaç senden başka kullanıcıları kotalamak. USB ile PC'de sen kullanıyorsan zaten bence de sorun olmamalı.

Burada amaç senden başka kullanıcıları kotalamak. USB ile PC'de sen kullanıyorsan zaten bence de sorun olmamalı.
Evet ama o hotspot sınırı USB kablosuyla bağlama içinde geçerli mi yoksa sadece telefondan WiFi modem verici modunu açarken mi geçerli? Ayrıca paylaşımlı hotspot sınırı için 30 GB 5G için bence baya az. En az 500 GB falan olması gerekirdi. 5G UWB çok hızlıdır. 10 Gbps gibi hızlara çıkabiliyor. Upload tarafında 1 Gbps olabiliyor.

Bu arada Türk Telekom Selfy konusunda yardımcı olabilir misiniz bana? Yada öneri?

Son düzenleme:
Eğer doğru anladıysam evet bu sınırsız Youtube'un kotadan yeme olayını bu yaz ben de yaşadım. Yazları internetsiz bi yere gidiyorum diye geçen sene de almıştım ama hiç sorun çıkartmamıştı. Bu yaz nedense paso kendi internetimden yedi. Sinir oldum vallahi.

Niye böyle yapıyor peki?

Bende neden bu selfy paketlerinden yok? Faturasız oldugum içinmi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…