Ulaşılabilir Upload hızı ve hat zayıflaması değerlerinden yola çıkarak söylüyorum, şuan kullanmış olduğunuz abonelik ADSL portu üzerinden çalışıyor. Portunuzun VDSL olarak değiştirilmesini talep ediniz.Merhaba arkadaşlar. Pazartesi günü Superonline ADSL aboneliğimi sonlandırmıştım, sonlandırmadan önce Türk Telekom yetkilileri ile uzun uzun görüştüm. Bana VDSL ile 83 Mbit'e kadar hız verebileceklerini söylediler. Ben 50 Mbit'lik paketi seçtim ve satın aldım. Kurulum bugün yapıldı, ancak ben 50 Mbit VDSL pakette 7 Mbit değerini geçemiyorum bile. Taahhüt edilen 5 Mbit'lik upload hızı da sadece 0.98 Mbit olarak görünmekte. Eve gelen kurulum ekibine hız testi yaptırmayı unuttum. Hat değerlerim de çok iyi değil gibi, onu da buraya atacağım. Elimde ASUS DSL-AC750 model modem vardı, onu kullanıyorum, onunla ilgisi olabilir mi bilmiyorum. Bir de şunu sormak istiyorum, ben arıza kaydı oluşturdum bakacağız dendi ancak eğer bir çözüm sunulmazsa ve bu şekilde hız almaya devam edersem, benim taahhüt bedeli ödemeden bu aboneliği feshetme imkanım var mı? Hepinize teşekkürler şimdiden.
Eki Görüntüle 670858
Hocam ben sitelerden baktığımda, 14 Mbit alabileceğim görünüyor en fazla. Ancak ben Türk Telekom ile görüştüğümde bana 83 alabilirsiniz dedi, ben 50 Mbit'lik paket aldım, şu an 7 falan alıyorum. İlçe Türk Telekom'da ben bu işten anlayan birinin olduğunu sanmıyorum ama denerim.@Flawsome önceklikle hat değerlerin ve bağlantı kalitende düşük sanırım altyapınızı Google'dan internet altyapı sorgulaya tıklayıp diğer servis sağlayıcıların sitelerindeki adresten bilgilerinizi doldurun. Oradan çıkan sonuç sizin tahmini alabileceğiniz maximum hızı ve portun durumunu anlatacaktır.
@Flawsome müşteri temsilcisini arayıp arıza kaydı oluşturmanı tavsiye ederim. Sonraki adım ise hizmet aldığın altyapının bağlı olduğu santral yani ilçe Türk Telekom müdürlüğüne gitmen ve oradaki erişim network uzmanlarını bulman ve derdini anlatmak. İlk başta sana söyleyecekleri en fazla bu kadar destekliyor fazlasını veremeyiz ama sen ısrar edip sözleşme yaptığın paketi hatırlatıp onlara o zaman 50 Mbps veya sana vaad ettikleri hızın portuna aktarsınlar genelde fttc yani mahalleye kadar fiberde 100 ile 200 tane port olur ve ona bağlı 40 ile 50 tane kart olur 100 Mbps müşterileri öncelikli buraya aktarırlar sonra 24 35 50 Mbps alan müşterileri kalan portlardaki kartlara hızları bölerek internet hizmeti sağlarlar. Firmanın buradaki yaptığı stratejisi maliyeti az tutup en fazla kar elde etmektedir.
Yapabilirsen müdürlüğün girişinde sunucu ve saha ekibinin yeri var oradan durumunu anlatıp yardımcı olmalarını istemek. Çünkü o portu aktaracak ve mahallendeki cihazdan o hızı verecek tek yer o sunucu odasında bulunan ekip lideri ve oradaki çalışanlardır.
Hocam çok anlamam ama, DSL Modülasyonu olarak '' ITU G.933.2(VDSL2)'' yazıyor. Bu portun VDSL olduğunu göstermez mi ?Ulaşılabilir Upload hızı ve hat zayıflaması değerlerinden yola çıkarak söylüyorum, şuan kullanmış olduğunuz abonelik ADSL portu üzerinden çalışıyor. Portunuzun VDSL olarak değiştirilmesini talep ediniz.
Emin olmamakla beraber ADSL portundan VDSL sinyali veriyor olabilirler, siz yinede VDSL portuna geçiş talep edin.Hocam ben sitelerden baktığımda, 14 Mbit alabileceğim görünüyor en fazla. Ancak ben Türk Telekom ile görüştüğümde bana 83 alabilirsiniz dedi, ben 50 Mbit'lik paket aldım, şu an 7 falan alıyorum. İlçe Türk Telekom'da ben bu işten anlayan birinin olduğunu sanmıyorum ama denerim.
Hocam çok anlamam ama, DSL Modülasyonu olarak '' ITU G.933.2(VDSL2)'' yazıyor. Bu portun VDSL olduğunu göstermez mi ?
Emin olmamakla beraber ADSL portundan VDSL sinyali veriyor olabilirler, siz yine de VDSL portuna geçiş talep edin.
@Flawsome tahmin ettiğim gibi port mevcut ama çok abone olduğu için bu hızı almakta zorlanıyor problemi portu aktarmakta çözebilirsin dediğim gibi sen gidip onlara 83 Mbps ver desen dahi onlar şu an sana o hızı verecek kapasitede değil öncelikle ilçe Telekom müdürlükleri en ufak sorun ve problem proje ve altyapı çözüm yerleridir. Çünkü Ankara'dan bütçe çıktığı gibi bu müdürlüğün planlama ve kablo arıza ekibi harita planlama proje çizimine gider ve sonrası taşeron firma ile kazı inşaat ve kablosu ayarlanır en son kabinleri o müdürlükteki saha ekibi gelir kurar ve oradaki kartları aktif edip portları müşterilerin hızlarını tanımlarlar eskiden dslam kilidi yoktu şimdi müşteri sayısı artıp internete yatırım yapmadıkları için 10 sene öncesinden yapmaları gerekirdi ( yurt dışı en basiti balkanlar coğrafyasının internetinden 10 sene geriyiz. ) Bu sorunları çekiyoruz.