Türk Telekom VDSL hız sorunu

burhan.olgun43

Hectopat
Merhaba yaklaşık 7 yıldır Türk Telekom abonesiyiz. Benim sorunum ise şu: Evdeki kablolu internetimizin bulunduğumuz bölgenin yoğunluğuna göre internet hızının git gide yavaşlaması gece yarıları örneğin 02: 00 ila sabahları 10: 00'a kadar internet hızım 22 Mbps hızları görüyor ama bu saatler haricinde ise sürekli kesilmeler ve hızın iyice düşme sorununu yaşıyorum bu sorun altyapı ile alakalı mıdır yoksa santral ile alakalı mıdır? Bütün kent bu sorunu yaşıyor kasaba da yaşıyoruz saha dolabı v. S yok interneti direkt santral üzerinden alıyoruz bunu nasıl düzeltebiliriz daha önce böyle bir sorun ile karşılaşan var mı dır fotoğrafları da bırakıyorum.

Not: Bıraktığım SS'lerin bir tanesi gece yarısı yapmış olduğum test yani yoğunluğun azaldığı saatler.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20200120_022058_com.android.chrome.jpg
    202,9 KB · Görüntüleme: 77
  • Screenshot_20200216_162540_org.zwanoo.android.speedtest.jpg
    149,3 KB · Görüntüleme: 76
  • Screenshot_20200216_163151_org.zwanoo.android.speedtest.jpg
    88,5 KB · Görüntüleme: 65
  • Screenshot_20200201_023332_org.zwanoo.android.speedtest.jpg
    115,5 KB · Görüntüleme: 83
Merhabalar, bölgede bulunan santralde sorun kuvvetle muhtemel. Zaten kendiniz de demişsiniz tüm mahallede var sorun diye. Ya da santrale giden kablolarda problem olabilir. Sizin yapabileceğiniz tek şey Türk Telekom'u arayıp bilgi vermek gibi gözüküyor.

Bilgi veriyorum ama sürekli arızanınız en kısa süre içerisinde düzeltilecektir diye mesaj geliyor hemen 5 dk sonra ise arızanız çözümlenmiştir gibi mesajlar geliyor bulunduğum bölge zaten bi köy 1.400 nüfus filan vardır ama baya bi türktelekom abonesi de var alt yapı da 100 mpbs ye kadar destekliyor vallahi bende anlamadım arkadaş ya

Dediğim gibi santralde sorun var muhtemelen, kullanan sayısı az diye de çok ciddiye almıyorlardır. Başka ISS'ye geçeyim mi diye düşünmeyin. Muhtemelen bölgedeki altyapı TT'nindir. Düzeltecek iseler düzeltirler zaten. Umarım en yakın zamanda internetiniz düzelir.

İnşallah usta
Hocam son olarak bi sorum daha olucak, Köyde 2 tane rögar kapağı tarzında yerin altına inen bi sistem gibi bişey var bunlar santral olarak mı geçiyor acaba santral olarak geçiyorsa da diğer santral a geçsek düzelir mi acaba sorunumuz
Kapakların üstünde türktelekom yazıyor ikisininde
Bu şekilde 2 tane var aralarında toplasan 15 mt filan vardır

Dosya Ekleri

• Screenshot_20200217_221349.jpg
    116,1 KB · Görüntüleme: 74
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…