Türk Telekom'da cayma bedeli ödemeden başka operatöre geçiş

fatihcsv

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, ben şu an Türk Telekom mobil hat kullanıyorum. Fakat fiyatlara aşırı zam olduğu için Türk Telekom'u bırakıp başka operatöre geçeceğim yani taahhüdümü yenilemeyeceğim. Ben Türk Telekom'a 12 ay taahhüt vermiştim. Taahhüt süresi 9 Temmuz'da doluyor. Sorum şu: Cayma bedeli ödemeden başka bir operatöre geçmem için geçiş işlemini en erken ne zaman yapmam lazım? Benim fatura kesim tarihim her ayın 10'unda yapılıyor. Yani bu durumda 10 Haziran'dan sonra örnek veriyorum 11-12 Haziran gibi başka bir operatöre geçiş yaparsam mı cayma bedeli ödememiş olurum? Türk Telekom'u aradım nedense bilgi vermek istemiyorlar. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Taahhüt süren 9 Temmuz'da doluyorsa 8 Temmuz'da bile başvursan caymış sayılırsın. Bir işlem yapacaksan atıyorum XXX isimli operatöre geçeceksen tam ayın 9'unda yap.

Eminsin dime hocam? Eğer böyle ise kötüymüş. Ben de yukarıdaki arkadaşın yazdığı gibi son fatura döneminde geçiş yapılırsa ceza ödenmez diye biliyordum.

Son 30 günde geçerseniz cayma bedeli ödemezsiniz yani haziran faturasından sonra olur, evet. Ben normalde son iki haftaya kadar beklerim. 50 kere yaptığım işlem olarak bunu diyebilirim.
Doğru, ben de hep son ay geçerim. 29 gün kala gibi. Cayma filan da ödemem.

Yani evet, son güne kadar beklemene gerek yok.

Son 30 günde geçerseniz cayma bedeli ödemezsiniz yani haziran faturasından sonra olur, evet. Ben normalde son iki haftaya kadar beklerim. 50 kere yaptığım işlem olarak bunu diyebilirim.

Peki hocam şunu da sorayım, diyelim 20 Haziran'da geçiş yaptım. Fatura kesim tarihim de ayın 10'uydu. Bu durumda ayın 10'u ile 20'si arasındaki kullanım süresini mi bana faturalandırırlar? Yani aradaki o 10 günlük kullanımı mı yoksa hangi tarihte geçiş yaparsam yapayım komple 1 ayı mı bana faturalandırma yaparlar?

Peki hocam şunu da sorayım, diyelim 20 Haziran'da geçiş yaptım. Fatura kesim tarihim de ayın 10'uydu. Bu durumda ayın 10'u ile 20'si arasındaki kullanım süresini mi bana faturalandırırlar? Yani aradaki o 10 günlük kullanımı mı yoksa hangi tarihte geçiş yaparsam yapayım komple 1 ayı mı bana faturalandırma yaparlar?

Güne göre.

O eskidendi yeni yasaya göre artık ödüyorsunuz.

Yeni yasayı atabilir misiniz?

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı