Türk Telekom'dan TürkNet'e geçerken port boşa çıkar mı?

Berhan Çıra

Decapat
Yer
İstanbul/Beykoz
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Yaklaşık 5 senedir, Türk Telekom kullanıyoruz. Bazen sıkıntılar çekildi ama uzun süreli sıkıntılar olmadı, Allah'a şükür. (internet kesintileri, mbps düşüşü, vb...) Şuanda ise taahhütün bitmesine 1 ay kaldı ve TürkNet e geçmeyi düşündük. TürkNet in sitesinde altyapı sorgulaması yaptığımda "boş port yok" yazısı geliyor karşıma. Bu yazının sebebi halihazırda sabit bir internete sahip olmam değil mi? Kullanılan bir port yani. O port iptal edilirse eğer port boşa çıkmış olmuyor mu? Eğer öyle oluyorsa bunu nereyle konuşarak halledebilirim? Yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

Sözleşmeniz bittikten sonra Turknet'e geçiş için başvurabilirsiniz. Port kaybetme riski yaşamadan şimdiki kullandığınız port üzerinden yeni internetiniz tanımlanır.

Port kaybı yaşamadan direk xDSL numarası ile geçiş yapın.

Arkadaşların belirttiği gibi sözleşme bitmeden geçiş sağlayabiliyorsunuz. Ben gerçekleştirdim ve port kaybı yaşamadan hızlı bir şekilde geçiş sağlandı. Geçiş yapılana kadar internet bağlantınız zaten iptal olmuyor. Geçiş sağlandığında bana kullanıcı bilgileri iletildi ve modeme tanımlayıp kullanmaya başladım. Basit ve hızlı bir işlem.

Taahhüt ödemesi oluyor mu? Benimkinin bitmesine 6 ay var ve Turknete geçmek istiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…