Türk Telekom'un kasıtlı olarak YouTube videolarını yavaşlatma politikası mı var?

Rovildi

Megapat
Daha fazla  
Sanırım böyle bir şey var. Son zamanlarda YouTube videolarının iyice yavaş yüklendiğini gördüm. Bunun karşısında VPN programını açarak bir deneyeyim dedim ve sonuç. Full HD görüntü kalitesi alıyorum VPN ile. Bu tesadüf olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynısı bende de oluyor kardeş... 720p video izlemesi bile neredeyse bir işkence. Biri çözüm bulursa bana da söylesin.

Aynı sorunu ben de yaşıyorum, Türk Telekom kullanıcısı olarak bir çözüm bulamadım. 35 mbit internetim ile Wi-Fi ağına kimse bağlanmazsa Youtube'da 720p video açabiliyorum, kaldı ki internete bağlı olan 3 kişi daha var ve bu yüzden 480p izlemek zorunda kalıyorum. Steam'de ise indirme yaparken gayet yüksek hızları görüyorum, speedtest üzerinden 33 mbit civarı hızları görüyorum ancak bu sorunu sadece Youtube'da yaşıyorum.

Öncelikle merhaba. Ben de 24mb net kullanıyordum 75 gb akn vardı. Geçenlerde ttnet'i aradım ve paket değişikliği yaptırmak istediğimi belirttim ve 35 mb hız ve 100gb akn olarak kullanmaya başladım. Ancak bu değişiklikten sonra hız testi normal olsa da youtube 1440p 1080p videolarda yüklemede sıkıntı yaşamaya başladım. Sonra ttnet'i tekrar arayıp durumu anlattım ve sorunun modemden olduğunu söylediler. Ben de 35mb yaptığım hızı tekrar 24mb olarak değiştirttim . Kullandığım modem ZTE H168N . Sorun gerçekten modemden mi bilmiyorum ama hızı eski haline çivirince sorun yaşamıyorum . 1440p videoları çok rahat izliyorum . VPN kullandığım Opera tarayıcı da bile takılma olmuyor şu an.

TT klasiği... Her zaman sansür her zaman saçma kısıtlamalar.

35 mbps Hipernet kullanıyorum, mart ayında AKK aştığım için hadi normaldir dedim ancak hala saçma sapan yüklenmediği anlar oluyor. Speedtest uygulamasından hızın 35 mbps olduğunu da doğruluyorum ancak çıldırtacak derecede yavaş yani. Mobil veri ile çok çok daha hızlı yüklüyorum, genel anlamda sorun olsa hadi neyse diyeceğim.

Ben de sorun yaşadım 35mb ile ve 24mb ye geri döndüm ve düzeldi. Yukarıdaki mesajımda belirttiğim gibi.

Benim anlamadığım TT'nin YouTube hız kısıtlama olayı bölgesel mi oluyor? Bende TT kullanıyorum, hiç YouTube hız kısıtlamasına rastlamadım. Hatta 24 Mbps ile 4K izleyebiliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…