Türk Telekom'un verdiği modem kullanılmak zorunda mı?

Mertoo93

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba,

Evimize TTNET internet bağlattırdım yanında TP-Link EX20v modemini verdiler ama bunda hiçbir şey yapılmıyor ve kiralama ücreti 75 ödüyorum. Ben bu tutarı ödemek istemiyorum, iade etmek istiyorum. Elimde Keenetic modem var, onda her şeyi yapabiliyorum. İadesi olur mu? Kiralamak istemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Evimize TTNET internet bağlattırdım yanında TP-Link EX20v modemini verdiler ama bunda hiçbir şey yapılmıyor ve kiralama ücreti 75 ödüyorum. Ben bu tutarı ödemek istemiyorum, iade etmek istiyorum. Elimde Keenetic modem var, onda her şeyi yapabiliyorum. İadesi olur mu? Kiralamak istemiyorum.
Hediye olarak verdiklerini düşünüyorum. İade edebiliyorsanız edin.

Merhaba,

Eğer bağlatırken modem istiyor musunuz diye sormadılarsa kira ücretini öder ama istediğin modemi takabilirsin. (Ben de böyle olmuştu)

Farklı modem kullanabiliyorsunuz tabii ki.

Ama TTNET'e yine kiralama ücreti mecburen ödemek zorundaýim değil mi?

Eğer bağlatırken modem istiyor musunuz diye sormadılarsa kira ücretini öder ama istediğin modemi takabilirsin. (ben de böyle olmuştu)

75 lira modem ücreti ödüyorum ben bunu ödemek istemiyorum iade etmek istiyorum.

Hediye olarak verdiklerini düşünüyorum. İade edebiliyorsanız edin.
Aynen zumki, hediye :D bilgisiz herifler yazmasın şuraya. Adamın hattı FTTH. FTTH altyapıda iki tür cihaz verilir. 1 Router. 2 ONT. Router'e kira öder, ONT'ye ödemez. ONT sinyali ethernete, Router ise Dağıtıcıdır. FTTH altyapıda routeri iade edemez.

@Mertoo93 İstediğin routeri kurabilirsin. Fakat sana verilen routeri iade edemeyeceğin için, router kursanda "eski" router'e kira ödersin.

Yeni alacağın routeri kurmak için;

Ttnetten aldığın kullanıcı adı ve şifreni PPPOE seçerek yazacaksın. (Kullanıco adının sonuna @ etkleyerek.) Daha sonrasında Vlan : 35 (değişiyor tp link arayüzden bakman lazım) MTU:1492 (sabit) Bu ayarları, yeni alacağın router üzerinde yapacaksın. Çıkış olur. Mac clone gerekmez.

Özetle: FTTH (=Eve kadar fiber) aboneleri Telekom tarafından verilen "Fiber Modemi" (=HGW) teknik olarak kullanmaya mecbur değillerse de iade edemezler ve aylık kirasını ödemeye devam ederler. Ancaaak: Eğer FTTH hattına tanuımlanmış ve artık VoIP olarak çalışan bir sabit telefon hatları da varsa o zaman mecburen Telekom'un HGW'si kullanılacaktır...

Technopat Haberler

Geri
Yukarı