Doğru kararlar. Kararları doğru buluyorum. Açık lise konusunu da birçok sefer belirttik. Açık liseye geçen öğrenci sayısı çok fazla. Muhtemelen bakanlık da bunun farkında, buna kısıtlama getireceklerdir diye birçok sefer söyledik; ancak ona rağmen geçmeyen öğrenci oldu. Başta açık liseye geçmek istemeyip sonradan geçmek isteyen birçok öğrenci oldu da iş işten geçti artık. Yapabilecek hiçbir şey yok.
Not konusuna gelecek olursak da üniversitedeki mantığın ilköğretim ve ortaöğretimlere de getirilmesi gerektiğini düşünüyorum yani alttan ders alma olmalı. Bir öğrenci, dersten başarısızsa başarısız. Bunun daha da açıklaması olamaz ve başarısız öğrenciyi dersten geçirmek, ona iyilikten ziyade kötülük olur. Öğretmenlerin de bu konuda hassas olması gerektiğini düşünüyorum. Öğrenciyle uğraşmamak adına sınıf geçiren birçok öğretmen var. Bunu kesinlikle yapmamalılar.
Türkçe dersinden geçme notunun 70 olması yetmez, daha yapılması gereken birçok iyileştirme var da hiç yoktan iyidir diyelim. Birçok örneğini Sosyal'de görüyoruz. Adam, kendi dilinde doğru düzgün yazı yazamıyor, virgülü nasıl kullanacağını, nerelerde büyük harf kullanması gerektiğini bilmiyor ve bu öğrenci sınıf geçiyor. Hiç mantıklı değil. Ana dilimizde başarılı olamayan öğrenci, üst sınıfa geçememeli. Bu kararı gayet mantıklı ve yerinde buldum.