Türkçe dublaj nasıl yapılır?

Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Cihaz adı DESKTOP-BB0P50B
İşlemci AMD Ryzen 5 4500U with Radeon Graphics 2.38 GHz
Takılı RAM 8,00 GB (kullanılabilir: 7,42 GB)
Cihaz Kimliği 8EAC407D-CFFC-457E-BF72-811DD7C95501
Ürün Kimliği 00325-81809-36548-AAOEM
Sistem türü 64 bit işletim sistemi, x64 tabanlı işlemci
Kalem ve dokunma Bu görüntü biriminde kalem girdisi veya dokunarak giriş yok
Arkadaş bir tane kaydedici sesimi yükledim, ama sesim ince çıktı. (ergen olmama rağmen sesi çocukça çıktı)

İlk olarak Zoom H6 almakla başlıyabilirsin 96KHz 24-bit kayıt yapabilirsin maximum tam profesyonel cihazlar 192KHz 32 Bit kayıt yapıyor ama dublaj için bence Zoom H6 yeterli (Zoom H6 USB ile bilgisayara bağlandığında hem harici ses kartı görevi görüyor hem mikrofon olarak kullanabiliyorsun direkt PC'ye kayıt alabiliyorsun) onun dışında da diksiyon çok önemli bol bol kitap okuyarak duyguyu okurken yaşamayı hatta sesi okuyarak o duyguyu okuyuşuna yansıtmaya çalışmalısın bu konuda çok detaylı bilgim yok ama federal film akademi ve genesis sanat akademi gibi yerler bu eğitimi başarılı bir şekilde veriyor diye biliyorum mutlaka buralardan bir kursa katılmalısınız çok daha iyi olur. Mikrofon ve diyalog işini bu şekilde çözdükten sonra DAW programlarını kullanman kalıyor geriye kayıt alıp filme göre montajlayıp mix ve mastering aşamalarını yapman lazım DAW programlarında da Studio One, Cubase, Pro Tools, Adobe Audition, Sony Sound Forge ve FL Studio programları var bunarın hepsi DAW programlarıdır film dublajında ençok hatta genellikle Pro Tools kullanılmaktadır bende ses mühendisliği ile uğraşıyorum ses mühendisliği 6ya 7ye ayrılıyor bunun içinde DJ de ses mühendisine giriyor benim alanımda sinema üzerine ses mühendisliği foley montaj seslendirme yapan olsa çevremde dublaj montajı da yapmak isterdim. İnşAllah verdiğim bilgiler faydalı olmuştur

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı