Türkçe konuşma sınavında stres olmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

SponkYM

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba biliyorsunuz ki sınavlara konuşma sınavı ve dinleme sınavı da eklendi İngilizce ve Türkçeye.
İngilizcede sıkıntı yok fakat Türkçede anlatmaya geçince ne olduğunu anlamadan strese giriyorum. Anlatırken nefesim kesiliyor. Hoca puan kırıyor. Herkes streslenme diyor ama aniden stres oluyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Gözünü kapamayı dene veya insanların yüzüne değil masalara falan bak gülerlerse takma kafana hatta hocaya söyle (daha iyi)

Yere bak öyle konuş. Ya da karşıya bak. Ben karşıya bakınca ne dediğimi unutuyorum yere bakınca daha etkili oluyor gözlerimi bir yere kilitleyip konuşmak iyi oluyor. Heyecanlanmaya bir şey yapamazsın sanırım çünkü bende de oluyor tamamen Anksiyete'den dolayı.

Gözünü kapamayı dene veya insanların yüzüne değil masalara falan bak gülerlerse takma kafana hatta hocaya söyle (daha iyi)

O yasak maalesef.

O yasak maalesef her tarafa bakmak zorundaymışım yoksa hoca puan kırıyor öyle dedi yani.

Stres demişken annem beni piskoloğa götürüyor bunun gereksiz olduğunu söylesem de piskolog her şeye stres yapıyorsun diyor hocalarda ama ben stres yaptığımı anlamıyorum.

O nasıl bir yasakmış yahu? Her yere bakacakmışsın bilmem ne.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…