Türkçe netimi nasıl arttırabilirim?

249873

Kilopat
TYT Türkçem bayağı kötü. Hani Türk olmasam sallayarak daha fazla net yapabilirim.

Ek olarak kendimi bildim bileli Türkçe dersinden ve okumaktan çok nefret ediyorum. Okuduğumu anlamıyorum. Okuduğum veya duyduğum isimleri kısa süreli hafızamda tutamıyorum. Bu yüzden roman vb kitapları okurkende çok zorlanıyorum. Dizi izlerkende, duyduğum isimler hafızam da kalmıyor. Tüm karakterleri bilirim. Olayları söylerim. Ama o karakterin ismi aklıma hiçbir zaman gelmez.

6 sezon Lost izledim charlie ve hack hariç aklımda isim kalmadı.
Bunlar üzerine arkadaşlarımla Sohbet etmediğim için unutuyorum diye düşünüyorum ama bu durum galiba bir tek bende var. Biriyle tanışırken o kişinin ismini not almazsam unutturum. İlk seferlerim hep böyle. Durumu kurtarmak için saçma sapan kardeş, birader abi gibi şeylere sığınıyorum.

Selamlar, Günde 2 3 sayfada olsa deyimler ve atasözlüğü kitapçığı okumanı tavsiye ediyorum. Yazım yanlışı sık yapılan kelimeleri bir kağıda döküp boş zamanlarında okuyabilirsin.

Çeşitli soru çözüm teknikleri mevcut. Soruyu okurken anahtar kısımları belirlemek mümkün, paragrafta işine yarayacağını düşündüğün şeylerin altını çizip soruya göre dönüp kontrol edebilirsin. (Soru tecrübesi gerektirir).
Soruyu okuyup anahtar kelimeyi hızlıca paragrafta arayabilirsin.

Geri kalan soruların çoğu bol bol soru çözmekten geçiyor ama hocam başka yolu yok. Paragrafta anlam konusunu ne kadar çalışırsanız çalışın çok soru çözmedikçe netleriniz artmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…