Türkçe yama nasıl yapılır?

LifeOraa

Centipat
Genelde insanların yaptığı yamaları kullanıyorum ama nasıl yaptıklarını ne kadar zor olduğunu bilmiyorum. Bir anda orta yaş krizi gibi neden ben de denemiyorum gibi bir fikir geldi. Oyunların metin dosyalarını nasıl buluyorlar, açıyorlar, değiştiriyorlar? Kısaca sorularım bunlar, iyi sosyaller dilerim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bende sen sorunca merak ettim bu arada. Bu kadar süredir yazılımın içerisindeyim.

Oyundan oyuna göre değişir. Mesela Cities Skylines oyununa baktim o oyunda dilleri \CitiesSkylines\Files\Locale klasöründe en. Locale diye bir dosyada tutuyor sanirim o dosyayi degistiriyorlar sanirim.

@AnilBademci evet ama şu da var orada yazılan metinler değiştirilebiliyor mu, farklı programmı kullanılıyor, sadece değiştirmemiz o metnin orijinal halindeki yazı tipiylemi yazılıyor.

@AnilBademci evet ama şu da var orada yazılan metinler değiştirilebiliyor mu, farklı programmı kullanılıyor, sadece değiştirmemiz o metnin orijinal halindeki yazı tipiylemi yazılıyor.

Dediğim gibi. Oyundan oyuna göre değişiyor. Cities Skylines'ta denedim beceremedim, onun ayrı bir dosyası var da bazı oyunlar JSON veya txt gibi şeylerde tutuyor Minecraft Java sürümünde mesela tr_TR.lang diye tutuyor ve not defteriyle açtığınızda direkt yazı olarak tuttuğundan rahatça değiştirilebiliyor. Hani zaten turkce var Minecraftta ama yani aklima baska ornek gelmedi ondan öyle örnek vereyim dedim. Ama dedigim gibi. Oyundan oyuna gore.

İfadeler: AGI
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…