Türkçe yamacı güvenilir mi?

CyhnK

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, forumda yeniyim daha doğrusu üyeliğim yeni, bazı hususlarda yararlandığım bir yer ama daha önce konu açma ihtiyacı duymamıştım.

Konuya gelecek olursak, bilgisayarıma korsan ve illegal herhangi bir içerik indirmiyorum Türkçe yamalar dışında, bir de zaman zaman dizi film izlemek için kullandığım siteler var genel olarak bilinen. Gece de Code Vein oyunu için yama ararken ilgili siteyi gördüm ancak bu kadarını da yapacaklarını düşünmediğim için güvenli mi diye araştırmadım. Çünkü oyunun mevcut yaması translate yamaydı ve daha iyisini ararken söz konusu sitede, eski yama kötüydü biz daha iyisini hazırladık falan diye uzunca bir yazı yazılmıştı ve ekran görüntüleri ile de kendini destekliyordu. Verilen linke tıkladım ve dosyayı indirdim ve çalıştırdım, kurulum aşamasında yüklenecek klasörü seçerken programın bana hiçbir yönlendirme yapmaması beni şüphelendirdi ancak virüs olması değil de yamayı indirmek için aracı bir program gibi düşündüm çünkü kurulum aşamasındaki programda oyunun adı değil de aliençeviri tarzı bir isimlendirme vardı.

Sitedeki birkaç yamanın daha boyutuna baktım hepsinin aynı olduğu görünce yüklemeyi iptal ettim, yükleme halihazırda klasör seçme aşamasındaydı ve indirilenleri de sildim. Daha sonra araştırınca burada site ile ilgili paylaşımlar olduğunu gördüm. Yakın zamanda format attığım ve Norton'un da yıllık üyelik paketini yenilemediğim için av yüklememiştim. Kaspersky deneme sürümü ile 2 kez ve 1 kez de antimalwarebytes ile tarama yaptım daha sonra sabah bilgisayarı açtığımda tekrar Kaspersky ile tarama yaptım ve taramalarda herhangi bir şey çıkmadı. Mining virüsü olduğu için oyun açtım, bir süre oynadım ve bir performans sıkıntısı da görmedim. Görev Yöneticisi'nden baktığımda da şüphe uyandıran bir şey çalışmıyor gibi ancak emin olamadım halen.

Sizce virüs bulaşmış mıdır? Başka Av ve Aw'ler ile tarama yapmama gerek var mı, Kaspersky ve antimalwarebyte tarama sonuçları bu konu özelinde güvenilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet bulaşmıştır. O sitede her şey var...

Türkçe Yamacı - Şikayetvar

"Yama bile yapmıyorlar. hitman 2 Türkçe Yama setup dosyasını bilmeden çalıştırdım yüklenmedi hata verdi virüs taramasında Bitçoin miner ve trojan buldum bilmediğiniz sitelerden bir şey indirmeyin .bu sitenin kapatılmasını istiyoruz!"

Burada tarattın mı?
Oyun yamaları genelde trojan olarak algılandığı için taratmıyordum, norton kullanırken karantinaya alıyordu indirir indirmez. Bu nedenle dosyayı taratmadım.

Babanızın sitesi olsa bile antivirüs koruması olmadan sitelerde dolaşmayın, yapılacak şey bu kadar basit.

Dostum forumlarda bu şekilde cevaplar vermenize anlam veremiyorum. Yazı dilinin sert olmasından mıdır bilmiyorum ancak birisi bir soru sorduğu zaman sanki döver gibi yanıtlar verilmesinin sebebini merak ediyorum ama suizan altında bırakmamayım, sanırım yazı dili sert olduğu için bana böyle geliyor.

Evet bulaşmıştır. O sitede her şey var...

Türkçe Yamacı - Şikayetvar

"Yama bile yapmıyorlar. hitman 2 Türkçe Yama setup dosyasını bilmeden çalıştırdım yüklenmedi hata verdi virüs taramasında Bitçoin miner ve trojan buldum bilmediğiniz sitelerden bir şey indirmeyin .bu sitenin kapatılmasını istiyoruz!"
AV ve AW taramalarında bir şey çıkmadığı için doğrudan format atmak istemedim, yedeğini almam gereken evraklar var ve uğraştırıcı oluyor çünkü. Bu nedenle sormak istedim foruma

Oyun yamaları genelde trojan olarak algılandığı için taratmıyordum, Norton kullanırken karantinaya alıyordu indirir indirmez. Bu nedenle dosyayı taratmadım.

Dostum forumlarda bu şekilde cevaplar vermenize anlam veremiyorum. Yazı dilinin sert olmasından mıdır bilmiyorum ancak birisi bir soru sorduğu zaman sanki döver gibi yanıtlar verilmesinin sebebini merak ediyorum ama suizan altında bırakmamayım, sanırım yazı dili sert olduğu için bana böyle geliyor.

AV ve AW taramalarında bir şey çıkmadığı için doğrudan format atmak istemedim, yedeğini almam gereken evraklar var ve uğraştırıcı oluyor çünkü. Bu nedenle sormak istedim foruma

Benim sistemim ve hitabım benzer olayların kaçıncı kişi tarafından bilmem kaçıncı defa açılmasına rağmen kimsenin ders çıkarmaması. Ders çıkarılmıyor oluşuna isyan ediyorum. Önlemsiz bir şeyler yapılıyor sonra virüs bulaşmış mıdır diye neredeyse her gün konu açılıyor. Niye kimse o konulardan ibret almıyor, ders çıkarmıyor? Türkçe yamacı hakkında uyarılar bile yapıldı azıcık gözatsan açıkça görebilirdin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı