Türkçeyi seviyor musunuz?

Çok seviyorum, diğer şiveleri de severim. Dilimiz, namusumuzdur; sahip çıkmalıyız.
 
Çok seviyorum, diğer şiveleri de severim. Dilimiz, namusumuzdur; sahip çıkmalıyız.
Yorumuma hahaha atmışsın, bunu geçtim şive ile ağız arasındaki farkı bilmiyorsun ama burada yok dil namusumuzdur, korumalıyız falan filan diye zırvalıyorsun. Önce bazı kelimelerin anlamları nelerdir? Bunu öğrenmeye başla sonra benim fikrime hahaha atar, bu konu hakkında da fikrini belirtirsin.
 
Özgün bir dil değil içerisinde yoğun a*apça kelimeler var.
89689 Türkçe (%85,84)
6463 Arapça (%6,18)
4974 Fransızca (%4,76)
1374 Farsça (%1,32)
632 İtalyanca
538 İngilizce
413 Yunanca
147 Latince
85 Almanca, Rusça, İspanyolca ve Ermenice
(2017 verisi)

Avrupa'da ki dillerden de bir sürü kelime içeriyor.
Senin düşüncen. Sonuçta bu kötü birşey değil. Avrupalı değiliz, onların dilini de konuşmuyoruz. Aslında bu, dilimizin zenginliğini gösteriyor.

Alfabesi de özgün değil.
Hangi milletin alfabesi özgün Allah aşkına, yaşamımda bu kadar saçma birşey duymadım.

Atatürk'ün yaptığın en gereksiz inkılaptır bana göre harf inkılabı.
Atatürk çağdaşlıktan çok kolay ve anlaşılabilir olduğu için Latin alfabesini seçmiştir üstelik bu alfabe Türkçemize muhteşem bir şekilde uyarlanmıştır.

Gerisine sözüm yok.
 
Çoğu kelime Türkçe değil bu dile artık Türkçe diyebilir miyiz emin değilim.
 
Hangi milletin alfabesi özgün Allah aşkına, yaşamımda bu kadar saçma bir şey duymadım.

Çince, Japonca, (maalesef bu örneği vermek istemem ancak) Arapça, Korece ve bu ülkeler (Arapça hariç) gelişmiş ülkeler ve aralarında Çin süper güç.

89689 Türkçe (%85, 84)
6463 Arapça (%6, 18)
4974 Fransızca (%4, 76)
1374 Farsça (%1, 32)
632 İtalyanca
538 İngilizce
413 Yunanca
147 Latince
85 Almanca, Rusça, İspanyolca ve Ermenice
(2017 verisi)

Kaynak nedir? Veriler hiç inandırıcı gelmiyor. Ancak şu durumda bile ne kadar yabanci kelime var belli oluyor. Özgün bir dil değil, özgün bir alfabesi yok. Siz bu düşüncelerle dalga geçip, bu dile sahip çıktığınızı zannetmeye devam edin. Başka kişiler de yoruma emoji atmış, bu sözler onlar için de geçerli.
 
Son düzenleme:
Bu alfabeler Çince'den türemiş alfabelerdir. Sayılı milletler özgün abecesini kullanıyor ayrıca da bu, gelişmişliğin bir göstergesi değil. Senin özgünleşme düşüncene birşey demedim farkındaysan; Köktürk abecesinin günümüz Türkçesine uyarlanması için üstünde baya oynamak gerek ama şu an kullandığımız "ğ"li abece, muhteşem uyumlu.


(...)Türkçe, 1000 yılı aşkın bir süre Arap alfabesinin Türkçe formu kullanılarak yazılmıştır. Arapça ve Farsça kelimeler içeren Osmanlı Türkçesi için en uygun alfabedir. Ancak, kelime dağarcığının Türkçe kısmı için uygun değildi. Arapça ünsüzler bakımından zengin, ünlüler bakımından ise zayıfken, Türkçe tam tersidir. Dolayısıyla Arap alfabesi, Türk sesbirimlerini temsil etmekte yetersiz kalmıştır. 19. yüzyılda telgraf ve matbaanın tanıtılması ile Arap alfabesi kullanılan Osmanlı Türkçesinde çeşitli zorluklar ortaya çıkardı. Ayrıca, Osmanlı döneminde okuryazarlığın zayıf kalmasının nedeni Arap alfabesinin zor ve yetersiz olmasından kaynaklanmaktadır şeklinde eleştiriler bulunmaktadır.(...)

(...)Dil Komisyonu, Latin alfabesini Türk dilinin fonetik gereksinimlerini karşılayacak şekilde uyarlamaktan sorumluydu. Ortaya çıkan Latin alfabesi, eski Osmanlı alfabesini yeni bir forma dönüştürmek yerine, konuşulan Türkçenin gerçek seslerini yansıtacak şekilde tasarlanmıştır.(...)

Senin yazdıklarına bir bakalım:
Kaynağım Türk Dil Kurumudur.
 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…