Türkiye F-4'lerin Yerini Hangi Uçak ile Doldurmalı?

Rus uçaklarına ayrı bir sempatim var ama maalesef envanterimiz ile uyumlu değiller. Hali hazırda F-16'larımız olduğu için F-15 mantıklı geliyor.

F-15 olabilir ama F-16 almak bence daha iyi olur.

F 35, F 4 ve F 16 muadili, gelecekte alınabilecek her uçak modelini burada konuştuk aslında.

F 4'ün yerini özellik ve class olarak F 15 doldurabilir. Ancak Türkiye'nin ihtiyacı olan şey F 35. Yani multirole olabilecek bir uçak.

F 15'ler dehşet uçaklar.

F-16 mantıksız geliyor bana. F-16 düz avcı iken F-4 avcı-bombardıman. @painkiller hocamın dediği gibi F-4 ile F-15 benzer boyutta, yani ikame sorunu yaşanmaz.
Haklısınız aslında bu konuda.
Hocam F 35 de lazım S400 de. Ne olacak bu işin sonu?

Verirlerse F-35 çok daha mantıklı. Yanlış hatırlamıyorsam Türkiye alacaktı F-35'leri ama bir anlaşmazlık oldu.

Hocam F 35 de lazım S400 de. Ne olacak bu işin sonu?

Tek kurtuluş yolu MMU ve milli HSS'den geçiyor.

S400 de alsan, Patriot da alsan; F35 de alsan, F15 de alsan; ithal bir sistem aldın mı onların politikasının etkisine giriyorsun.

S400 de alsan, Patriot da alsan; F35 de alsan, F15 de alsan; ithal bir sistem aldın mı onların politikasının etkisine giriyorsun.
Aynen hocam. Sonu umarım kötü bitmez.

MMU'nun ilk uçuş tarihi tahmini olarak 2023. Hizmete giriş yılı bana göre en iyi ihtimalle 2026-2027, diğer uçakların hizmete giriş aralıklarına baktığımızda.
O zamana kadar SİHA'lar idare eder mi acaba diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…