Türkiye Hristiyan bir ülke olsaydı olabilecekler neler olurdu?

Bir insan dindar olunca yobaz mı oluyor ezan okunması hoşuna gitmiyor anlaşılan beklediği cevap bu olunca @Alexander The Great hocamda muhteşem atmış hemen.

Bir insan dindar olunca yobaz mı oluyor ezan okunması hoşuna gitmiyor anlaşılan beklediği cevap bu olunca @Alexander The Great hocamda muhteşem atmış hemen.
Hocam hemen yanlış anlama, benim sorunum camiler falan değil. Müslümanım zaten. Sadece bir tartışma o kadar. Şunu eklemek istiyorum, Arap kültürü, İslam değildir.

Ya papaz hatip liselerine ne dersiniz? Aslında Macaristan'ya da sırbistan gibi falan olurduk, en azından siyasal İslam belasından kurtulurduk. Neyse.

Yine din katılacaktır araya. Olay dini bakış değil, insanın içindeki fikirler. Şu anki iktidar Hristiyan olsaydı 10 metrede bir cami değil kilise görürdün. Her kürsüye çıktığında incil okurdu. Dine vurmayın artık şunları. Müslüman bile diyemezsiniz onlara.

Dediğin doğru fakat geçmişte düzgün bir dış siyaset ile AB girmek üzereydik. Laik bir yönetim

Bu seferde başka bir şeyin peşinden koşardık. Neden bilmiyorum ama biz Türkler'de gereksiz bir fanatiklik var. Bu huyumuz değişirse o zaman daha farklı olur.
O dediğin "gereksiz fanatiklik" bahsettiğim ortadoğu kültürü zaten. 2006 yılında öğrenci kulübüyle gezmek için Yunanistan'a gitmiştim, oradaki gözlemim bizden çok da farklı olmadıkları yönünde. Ege insanının Hristiyan versiyonu yani, ve bu bile başlı başına çok büyük bir fark. Önüne her konulanı yemiyor, sorguluyor ve gerekirse isyan edip hak ettiğini talep ediyor. Benim orada olduğum dönemde polis şiddetiyle can veren bir Yunan genç için gösteriler ve protestolar vardı, bizde 2013 yılında pırıl pırıl gençler devlet eliyle katledildi, kör/sakat bırakıldı kim hesap verdi ki, bir de üzerine iftira atıldı camide içki içtiler, türbanlı bacımın üzerine işediler diye. Bizim hakkımızı aramayı öğrenmeden doğru düzgün yaşamamız çok zor. Yukarıdaki arkadaşın da dediği gibi %100 laik bir sistem kurulacak (uygulamadan bahsediyorum şu anda uygulamada laiklik ilkelerini öldürdüler), "din devleti kuracağız tek tip yaşam tarzı dayatacağız" diyen herkese "Yallah Arabistan'a vahhabi köpeği" denilecek o zaman belki adam oluruz, aksi türlüsü olanaksız.

Hocam haklısınız dinimizi yanlış algılayan insanlar var maalesef.
Hocam, ülkedeki sorun da bu ya, iktidar sahipleri bile bunu kullanıyor. Şimdi burada herşeyi konuşmak istemiyorum aslında iyice araştırıp gözlem yaparsan Ortadoğu dinlerinin Babil kökenli olduğunu, dinlerin toplumların afyonu olduğunu hatta ve hatta vatan, millet,Sakarya edebiyatıyla, bazı malum kişilerin memleketi soyup soğana çevirdiğini görebilirsin. Sen açlık sınırı altında yaşarken, bazı malum kişiler ejder meyveli smoothie yediğini görebilirsin.
"Cahil bir toplum, özgür bırakılıp kendine seçim hakkı verilse dahi, hiçbir zaman özgür bir seçim yapamaz. sadece seçim yaptığını zanneder. cahil toplumla seçim yapmak, okuma yazma bilmeyen adama hangi kitabı okuyacağını sormak kadar ahmaklıktır! böyle bir seçimle iktidara gelenler, düzenledikleri tiyatro ile halkın egemenliğini çalan zalim ve madrabaz hainlerdir!"

Avrupa'da itibarımız artardı. Suudilere tapmazdık. Daha ne olsun ?
Yazık cidden çok yazık. Herhangi bir ülkedeki insanlara ş^refsiz diyecek kadar küçülmüş, alçalmışsınız. Diyecek söz bulamıyorum vallahi. Özellikle o toplumda yaşamış sayısız peygamberlere inanan bu kadar insan varken zerre kadar saygı duymamışsınız. Sen hiçbir şeye inanmak, tapmak zorunda değilsin ancak böyle laf atma hakkına da sahip değilsin.

Hristiyan olmak istiyorsan buyur ol.

Ben peygambere laf etmedim ki ? Şu anki Suudiler bizden ne kadar nefret ediyorlar, bizi sürekli boykot ediyorlar görmüyor musunuz? Cumhurbaşkanımız hala onların elini öpüyor. O toplumda yaşayan peygamberlere laf etmedim. Ayrıca sen kimsin benim inancıma karışıyorsun?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…