Türkiye için 110-220V ile 230-115V input arasında fark olur mu?

Kablolarla ilgili zaten bir sorunum yok. Sadece PSU yandı söktüm çıkardım kabloları aynı şekilde bağlayacağım yine. Çok teşekkürler. Nasıl yandığını sormadınız ama söylemek isterim fazla merak... Şeysinden oldu.

Hocam en son bıraktığım 2 linkle ilgili bir şey sorabilir miyim? İlk linkteki orijinal parçanın özeliklerine bakıp söyleyebikir misiniz? Yanan PSU karta veya başka bir şeye zarar vermiş midir? Korumaları yazıyor ama ben çok anlamıyorum.

Son düzenleme:
Korumalı dediği kısa devre koruması vardır. Kısa devre koruması sadece güç kaynağını korur. Kartları değil. DC çıkışlarındaki + ve - Kablo birbirine değer ise yani anlık olarak birleştirirseniz. 30 Amperden yüksek akım çekmeye başlar. Ve kısa devre konumuna geçer voltajı durdurur. %100 garanti değil, %50 şans güç kaynağı yanar diyelim.
Şimdi sizin olay güç kaynağının niye yandığı.
İlk önce 3d yazıcının kartı bozulmuştur ve yanmışta olabilir.
1) Güç kaynağı Isınmıştır 27-28 amperde sonra yanmış olabilir.
2) Kartların çektiği akım 30 amperi geçmiş karar vermemiş olabilir. Ve patlamış olabilir.
3) Üzerinde 220/110 yazan şalteri bilmeden değiştirmişinizdir. Böyle durum olursa 220 girişindeki transistorler patlar. Ama 0,5 saniye kadarda 12 volt çıkışını etkileyebilir. 20 volt kadar verir ve durur.
Eğer güç kaynağınız geldi ise ve bağlarken + ve - kabloları 3d yazıcıya ters takmış iseniz kartlar yine yanar.

3. olasılık olarak alalım. PSU kargoda. Yanan PSU'nun korumaları ilk linkte var cihazın kartı yanmış mı oluyor yanmamış mı?

Güç kaynağının koruması kartı korumaz. Cihazın (3d printer) kartının yanıp yanmadığı konusunda kimse bakmadan bir şey söyleyemez. İnşallah yanmamıştır. Güç kaynağı kargodan gelince + ve - doğru bağlayınız. Başka bir şey diyemiyorum. İyi günler.

Bakmaktan kastınız önce çalıştırmak değil mi gözle anlaşıkmaz?

Bakmaktan kastınız önce çalıştırmak değil mi gözle anlaşıkmaz?
Bakmaktan kastım, ölçmek doğrulamak. Ben olsam printer kartlarında ve motorlarında kısa devre var mı gibisinden kontrol ederdim. Sonra bağlardım yeni güç kaynağını. Elektronik bilgisi ve ölçü aleti de gerekli Gözle anlaşılmaz yani.

110-220 yazıyorsa hem 110 volt hem de Türkiye şebekesinde kullanılabilir.

Güç kaynağının uzun ömürlü olması için tam güçte çalıştırma. İhtiyacın 300watt ise sen 500watt PSU kullan. Bazı güç kaynaklarında cam sigorta oluyor o atmış olabilir değişirse tamir olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…