Türkiye neden işlemci üretmiyor?

sefasimsek52

Femtopat
Daha fazla  
Öncelikle komünist değilim fakat bu durumdan yararlanması gerektiğini düşünüyorum!
Hazır Çin ve Amerika birbirine düşmüşken neden yerli işlemci veya ekran kartı üretmiyoruz?
Uzun bir çalışma olacağını biliyorum ve bunun içinde para gerektiğini de biliyorum.
Fakat ülkemizde bilmem kaç milyon dolarlık parklar saraylar yapılıyor! Ama elin adamı o paranın yarısı ile Mars'a roket yolluyor.
Biz neden yapmıyoruz?
Şimdiden küçük makineler veya sanayi endüstrisinden başlasak onların ekran kartıni ve işlemcisini yapsak? Bu ülkeye döviz veya para sokmaz mi iş ilerlediğinde ise masaüstüne yavaştan geçilse olmaz mı?
Mesela TRT'yi kapatıp diyanetin bütçesini kısıp o paralar ile yarı iletken teknolojisine düşmemiz gerek!

Desteği kim veriyor? Anakartı, uyumlu bellekleri, kartları, işletim sistemlerini, poşet üretmiyorsun, üretmek o kadar kolay değil.
Üretsen bile Türkiye ile bilgisayar parçasının alakası nedir? Amerika mı üretiyor ekran kartlarını? Galiba NVIDIA ve AMD gibi bir şirket demeye çalışıyorsun.

2-3 sirketin tekelinde olan sektöre Türkiye'den bir şirketin yakın zamanda bu işlere girebileceğini düşünmüyorum. Daha onların ürettiği donanımları kullanarak düzgün telefon,bilgisayar yapamıyoruz. İşlemci şu an çok uzak bir hayal.

En ucuz maliyet ile en çok kâr zihniyetinden kurtulabilmemiz lazım üretebilmek için.

İstendikten sonra bütçeler doğru yerlere aktarılır ve yapılabilir. Er ya da geç mümkün. Hemen hemen her başarılı şirkette 3-5 Türk çalışan görüyoruz. Becerimiz var da Türkiye'de sergileyecek yer yok. Büyük başların istemesi lazım. Ancak durum şuan bu..
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hemen ordan bi tersine mühendislik = TOGG 5090 çıksın. Bu arada cidden tersine mühendislik yapsalar bir de güzel yazılım çözseler mis gibi olur.

Konunun diyanet ile alakalı olduğunu düşünmüyorum aynı şey trt içinde geçerli diğer haber kanalları gerçekten uzak asılsız haber yapıyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…