Türkiye ve Laiklik İlişkisi

Türkiye hiçbir zaman laik bir devlet olamadı. Olabileceğini de zannetmiyorum. Ama gerçek anlamda İslam yaşanmak istenirse devlet laik olamaz. İslamın koyduğu kurallar ile insanın koyduğu kurallar çatışmasında bireyler arada kalır. Devlet otoritesini elinde tutan güç, bu kuralları kendi istediği gibi kullanarak halkı kutuplaştırabilir ve toplumsal huzuru bozabilir.

Hocam, günümüz hükümeti bu otoriteyi siyasal İslam yaparak sağlıyor. Olan sana bana oluyor.
Doğru. Önceki hükümette tam tersini yaparak muhafazakar kesimi dışladı. Şu an bile mevcut hükümetin en büyük savı beni seçmezseniz onlar gelir. 28 Şubat benzeri durumu tekrar yaşarsınız diyerek aba altından sopa gösteriyor.

Tayyip Erdoğan'ın şeriat falan getireceği yok. Buna inansa inansa yarım akıllı radikal tarikatçılar inanır. Mental mastürbasyon gibi düşünün. Erdoğan manüpilatif-makyavelist bir siyasetçi. Şu ana kadar söylediği bütün laiklik karşıtı söylemleri ülke dahilinde bulunan Radikal İslamcı kesimi kazanmak içindi. Bir gün Atatürk'e övgüler düzerken ertesi gün ''ayyaş'' diyebilir. Çünkü Erdoğan için başarıya giden her yol mubah. Bu yüzden muhaliflerin bir kısmı 2023 seçimlerinde kötü bir şeyin olmasından korkuyor. Ancak bana kalırsa bu korku da yersiz.

Ne Erdoğan eski mutlakiyetine sahip, ne de halk içinde hitap edeceği bir çoğunluk (50+1) var.
Ha ayrıca; AKP gelecek seçimde kuvvetle muhtemel mağlup olacak. AK Parti Milletvekili bile ''Oyumuz %38'' diyorsa durum vahim demektir.

Türkiye'nin anayasasında ''Laiktir'' yazmasının tek başına pek de bir önemi yok. Çünkü halihazırda bu ilkenin koruyuculuğunu yapacak bir kalıcı kurum-lobi yok. O yüzden her şey gelecek hükümetlere bağlı.

Keşke Erdoğan 2 menderes olup asılsa nerdeee... Bu ülkeye gelmiş geçmiş e büyük darbeyi vuranlar hep sağcılar oldu Türkiye tarihini açıp araştırın. Eğer Erdoğan yine seçilirse emin olun! Şeriat yakındır, 2. Suriye yolda!

Bu ülkeyi Atatürk kurdu onun kurduğu düzen ile gitmeli laiklik veya şeriat nedir tam olarak bilmiyorum ama bizim ülkemiz laik bir ülke o yüzden laik kalmalı.
Hocam gözünüzü kapatıp karanlık bir yolda yürümek gibi bu. Araştırmalısınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…